Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden ABD’ye koronavirüs yanıtı: 3 Mart'ta İstanbul Havalimanı’ndan geçen transit yolcu hiç dışarı çıkmadı

Büyükelçilik, ABD'de Maryland Eyalet Valisi Hogan’a yanıt verdi

Fotoğraf: Reuters

ABD'de Maryland Eyalet Valisi Larry Hogan, eyalette iki kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurmuştu.

Hogan, bu kişilerden biri olan 86 yaşındaki bir kadının kısa bir süre önce Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve ziyaretin ardından yapılan testin pozitif çıktığını söylemişti.

Bu iddiaya Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden açıklama geldi.

Açıklamada, 3 Mart'ta İstanbul Havalimanı’ndan geçen transit yolcunun buradaki zamanının tamamını bekleme salonunda geçirdiği ifade edildi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden yapılan basın açıklamasının tam metni şöyle:

Türkiye makamları, Türkiye’ye yaptığı ziyarette Kovid-19 kaptığı iddia edilen 86 yaşındaki Maryland’li kadının durumunu derinlemesine araştırmıştır. 

Maryland yetkililerinin yaptığı ilk açıklamalarının aksine, Türkiye sınır giriş kayıtları, söz konusu kişinin Türkiye'yi ziyaret etmediğini, Arnavutluk'un Tiran kentinden Washington Dulles Havalimanına uçtuğunu, 3 Mart'ta İstanbul Havalimanında kısa bir süreliğine durduğunu göstermektedir. Söz konusu kişi İstanbul Havalimanındaki tüm zamanını transit yolcu salonunda geçirmiştir.

Kendisinin bir an önce tamamen sağlığına kavuşmasını dileriz.

Maryland Eyalet Valisi Hogan, vaka ile ilgili olarak "Bu Türkiye'ye seyahatle ilgili bildirilen ilk vaka" ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, ABD vatandaşı 86 yaşındaki kadın hastaya, Türkiye ziyaretinden sonra koronavirüs tanısı konduğu haberlerinin yayıldığını belirterek, hastanın Türkiye'yi ziyaret etmediğini, 3 Mart'ta İstanbul aktarmalı, Tiran'dan Washington'a gittiğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU