Koronavirüs: Aynı şirkete ait üçüncü kruvaziyer denizde tecrite alındı

Gemi, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden gelen "seyrüsefere çıkamaz" emri altında

Doktorlar yaşlıları kruvaziyerlere ve seyahate karşı uyarıyor (AP)

Koronavirüs endişesiyle üçüncü bir Princess kruvaziyeri denizde tutuluyor.

Caribbean Princess'in (Karayip Prensesi) pazartesi günü Grand Cayman'a demir atması planlanmıştı ama yolcuların ve mürettebatın gemide kalıp koronavirüs testine tabi tutulmaları gerekecek.

Caribbean Princess yetkilileri, mürettebattan iki kişinin bir yolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı Kaliforniya'daki bir gemiden transfer olduğunu öğrenince, virüsün yayılabilme ihtimali gemide endişe yarattı.

Söz konusu iki mürettebat üyesi odalarında karantina altına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Princess Cruises tarafından yayımlanan açıklamaya göre, mürettebat üyeleri hastalığa dair herhangi bir belirti göstermedi ama "çok daha fazla tedbir" için tecrit altında tutuluyor.

Gemi şu anda Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden gelen "seyrüsefere çıkamaz" emri altında.  

Gemide yolcu olduğunu iddia eden bir Twitter kullanıcısı, iki kişinin Grand Cayman'da tahliye edilmesinin ardından geminin Miami'ye doğru hareket ettiğini, fakat sonra tekrar Grand Cayman'a geri döndüğünü öne sürdü.

Kullanıcıya göre Grand Cayman'da bir kişi daha tahliye edilecek ama henüz bu yönde resmi bir doğrulama yok.

Bir kruvaziyerin daha karantinaya alınması haberi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın seyahatçilere artan koronavirüs enfeksiyonu riski nedeniyle kruvaziyerlerden kaçınmaları yönünde verdiği seyahat tavsiyesinden sadece bir gün sonra geldi.

Princess filosundaki bir başka gemi olan Regal Princess de koronavirüsle ilgili sorunlarla başa çıkmak durumunda kalmıştı. Mürettebatın koronavirüse yakalandığı korkusuyla giriş izni verilmeyen geminin Florida'da demir atmasına nihayet pazar günü izin verilmişti. Test sonuçlarının negatif çıkmasının ardından yolcuların gemiyi terk etmesine müsaade edilmişti.

Endişelere neden olan mürettebatın çoğunluğu daha önce Grand Princess'te çalışmıştı. Grand Princess'teki 21 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Birkaç gündür San Francisco açıklarında bulunan kruvaziyerin Kaliforniya'nın Oakland şehrine demir atması bekleniyordu.

Gemideki 3 bin 500 yolcunun Kaliforniya, Georgia ve Teksas'taki tesislerde muayene veya tedavi edilmesi için bir plan hazırlanmış durumda. Mürettebatsa gemide incelenecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU