20 bin öğretmen atandı, geride kalanlar sıranın kendisine gelmesini bekliyor, Şubat'ta "40 bin" talep ediyor

Öğretmen Atamaları Mücadele Platformu’nun verdiği rakama göre yaklaşık 400 bin öğretmen atama bekliyor. Bugün itibariyle 20 bini artık ders anlatabilecek. Geriye kalan 380 bin öğretmen adayı Şubat ayında 40 bin atama daha talep ediyor

4

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin sözleşmeli öğetmen kurasında heyecanlı ve duygusal anlar yaşandı / Fotoğraf: AA

Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları bugün açıklandı. Kura çekimi ile oluşturulan liste Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde erişime açıldı.MEB'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamda sonuçların erişime açıldığı bilgisi paylaşıldı. 
 


Kura yöntemi ile belirlenen 20 bin kişi isimlerini atama.meb.gov.tr adresinden görebiliyor. Peki isimlerini bu listede göremeyenler… Onların öncelikli talebi Şubat ayı içinde 40 bin daha atama duyurusu yapılması. Seslerini duyurmak için oluşturdukları platformla sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapıyorlar. 
 


Bugün yapılan atamalarla Türkiye’de son durum şöyle:

Atama bekleyen öğretmen: 400 bin (yaklaşık)
Okullardaki öğretmen açığı: 120 bin (yaklaşık)

Atama bekleyen öğretmen adayları bu ay içinde talep ettikleri 40 bin atama talebinin 2017-2018 puanları ile yapılmasını istiyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu talebi Cumhurbaşkanı’na ilettiğini Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklama yapacağını söyledi ama sayı ile ilgili bilgi vermedi.

20 bin atamanın dağılımı

Sınıf öğretmenliği: 3 bin 47 kişi
İngilizce: 2 bin 38
Din kültürü ve ahlak bilgisi: Bin 910
Okul öncesi: Bin 601
İlköğretim matematik öğretmenliği: Bin 401
Türkçe: Bin 93
Rehberlik: Bin 56
Özel eğitim: Bin 2
Fen bilimleri: 919
Beden eğitimi: 845

DAHA FAZLA HABER OKU