“40 kere ihraç etseler, 41 kere dönerim” diyen İlahiyatçı Doğan, görevine döndü

YÖK tarafından kamu görevinden çıkarılan İlahiyatçı Prof. Dr. İsa Doğan, Samsun 2. İdare Mahkemesi’nin kararıyla görevine iade edildi. Doğan ihraç kararının ardından “Türkiye hukuk devleti, 40 kere ihraç etseler, 41 kere dönerim" demişti

Prof.Dr.İsa Doğan, mahkeme kararıyla görevine iade oldu / Fotoğraf: Sözcü Gazetesi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Doğan, 2017 yılında ‘Yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulmak' iddiasıyla şikayet edildi.

Şikayeti değerlendiren geçen YÖK Disiplin Kurulu, geçen Aralık ayında Doğan’ın kamu görevinden çıkarılmasına karar verdi.

İhraç kararının ardından ulaştığımız Doğan ise karara itiraz edeceğini belirterek, şu karşı iddialarda bulunmuştu:

Bunların hepsi iftira. Bu konu iki yıl öncesinde başlıyor. Ben Kelam ana bilim dalı başkanıydım.  Usulsüz işlemlerini şikayet ettiğim için böyle bir karalama kampanyası yaptılar. Kadrolaşmalarına karşı çıktım, savcılıklara itiraz ettim. Ondan sonra böyle iftiralara başvuruldu. Daha önce de beni sorgusuz sualsiz ihraç ettiler, mahkeme kararıyla döndüm. Bir kez daha yine sorgusuz sualsiz ihraç etmeye çalışıyorlar. Beni 40 kez ihraç etseler 41 kez dönerim. Türkiye bir hukuk devleti. Bu konuyu medyaya taşıyarak mahkemeyi etkilemeye beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

Mahkeme kararıyla göreve iade

Doğan ihraç kararının ardından yürütmenin durdurulması talebiyle Samsun 2. İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Dosyayı inceleyen mahkeme Doğan hakkında verilen ihraç kararını iptal ederek göreve iadesine karar verdi.

Kararın ardından konuyla ilgili bir kez daha görüşünü aldığımız İsa Doğan, “Hakkımda yapılan yayınların gerçekdışı, iftira olduğu, herhangi bir yüz kızartıcı suç işlemediğim mahkeme kararıyla anlaşıldı" dedi.  

Bu arada üniversite yönetiminin de mahkeme kararına itiraz etmeye hazırlandığı iddia edildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU