Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç, Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze töreniyle ilgili bir haber nedeniyle tutuklanmıştı

Fotoğraf: Twitter

Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze töreninden görüntüler yayınlayan Oda TV'nin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberi yapan muhabir Hülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, savcı karşısına çıktı. Savcılık ifadesi biten Pehlivan, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesi kapsamında tutuklanması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne avukatları ve arkadaşlarıyla birlikte giriş yapan Barış Pehlivan, Cumhuriyet Savcısı Yakup Ali Kahveci'ye ifade verdi. İfadenin sona erdiğini, Pehlivan'ın avukatlarından Hüseyin Ersöz Twitter hesabından duyurdu. 

Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV'ye dün akşam saatlerinde erişim engeli getirilmişti.

"FETÖ Oda TV'yi kapatmadı..."

Barış Pehlivan adliye girişinden önce basın açıklamasında bulundu. Avukatlarının da hazır bulunduğu açıklamada Pehlivan şunları söyledi:

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri Cezaevinde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunu yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ Oda TV’yi kapatmadı ama bugünün hükümeti bugünün yönetimi bugünün devlet erkleri Odatv’yi kapattı. Ben şu an BTK’nın ‘İdari Tedbir’ iddiasıyla geçiçi olarak kapattığı iddiasıyla şu an okuruna ulaşamayan Oda TV’nin Genel Yayın Yönetmeniyim. Burada Barış’ın da şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım onun için çağırdılar. Avukatlarımızı aradım bana yapılan usulün aynısı Barış Terkoğlu’na da yapılabilirdi. Tıpkı FETÖ’cüler gibi sabahın dördünde o eve polis gitmeye bilirdi.

Terkoğlu, "Bu tezgahı kuran çeteye teslim olmayacağız" demişti

Terkoğlu ve Kılınç, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. Maddesi kapsamında tutuklanmıştı. Barış Terkoğlu, savunmasında "Bizden yazdıklarımızdan, çizdiklerimizden, gazeteciliğimizden, yazarlığımızdan vazgeçmemizi, ülkenin içinde suça bulaşmış yapılanmalar ile daha fazla uğraşmamızı bekliyorlarsa daha çok beklerler. Gerekirse betona gömüleceğiz, ama bize bir haber bahanesi ile bu tezgahı kuran çeteye teslim olmayacağız. Gerekirse bir daha güneş yüzü görmeyeceğiz, yargıyı kendi hesaplarına meze eden yapılanmalar ile mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz." demişti. 


 

Ayrıntılar gelecek...

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU