TCDD’ye ait üç şirket tek çatı altında toplanacak, eski genel müdürlerin görevi sona erecek

Türkiye Vagon Sanayii A.Ş., Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. , “Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi” adı altında birleşiyor

Türkiye Vagon Sanayii A.Ş.  Genel Merkezi/ Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürlüğü’ne bağlı üç şirketin birleştirilerek, bir iktisadi devlet teşekkülü olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) kurulması kararlaştırıldı. Bu şirketler: 

- Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. (TÜVASAŞ), 

- Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. (TÜLOMSAŞ) 

- Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş.  (TÜDEMSAŞ) 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TÜRASAŞ’'ın merkezi Ankara olacak.

TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ'ın tüzel kişilikleri, TÜRASAŞ'ın ticaret siciline kaydolduğu tarihte sona erecek. 

Tüzel kişilikleri sona eren söz konusu şirketlerin tüm hak ve yükümlülükleri, taşınır ve taşınmazları ve personeli ile iptal edilenler hariç olmak üzere dolu-boş kadro ve pozisyonları TÜRASAŞ'a devrolacak.

Üç şirketin taraf olduğu dava ve icra takipleri, ticaret siciline kaydolduğu tarihten itibaren TÜRASAŞ tarafından yürütülecek. 

TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ'ta genel müdür kadrolarında bulunanların görevleri, TÜRASAŞ'ın ticaret siciline kaydolduğu tarihte başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erecek.

TÜRASAŞ'ın kurulmasına ilişkin gerekli iş ve işlemler, kararın yürürlük tarihinden itibaren üç ay içinde tamamlanacak.

TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ personelinin unvan, görev, yetki ve sorumlulukları, TÜRASAŞ'ın ticaret siciline kaydolduğu tarihe kadar mevcut haliyle tescil tarihinden itibaren TÜRASAŞ'ın ana statüsünde belirlendiği şekliyle devam edecek.
 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU