Sanders tartışması, hip hop efsanesi Public Enemy’de ayrılığa yol açtı

Efsanevi hip hop grubu Public Enemy, Bernie Sanders'in mitinginde verilen konsere katılmayan Flavor Flav'ın gruptan kovulduğunu açıkladı

Chuck D (solda) ve Flavor Flav, 2015'teki bir konserde kameralara böyle poz vermişti (AP)

ABD Başkan aday adayı Bernie Sanders’ın Los Angeles kentindeki mitingi, efsanevi rap grubu Public Enemy’i sarstı.

Mitingin olduğu pazar günü açıklama yayımlayan Chuck D ve 4 grup arkadaşı, “Public Enemy ve Public Enemy Radio artık yoluna Flavor Flav olmaksızın devam edecek. Yıllar süren hizmetleri için teşekkür eder, kendisine şans dileriz” ifadesini kullandı.

Pazartesi akşamı tekrar bir açıklama yapan grup, ayrılığın sebebinin siyasi görüş farklılıkları olmadığını öne sürdü. Flavor Flav’ın grup üyeliğinin bir yardım konserine katılmadığı 2016’dan bu yana askıda olduğu belirtilen açıklamada, asıl gerekçenin Flav’ın “iş yerine parti yapmayı tercih etmesi” olduğu vurgulandı.
 

konserr.jpg

Efsanevi rap grubu Public Enemy, Süper Salı öncesi ABD Başkan aday adayı Bernie Sanders’ın Los Angeles kentindeki mitingine katılarak konser verdi (AP)


Grubun kurucu üyelerinden Flavor Flav, Public Enemy’nin ve parçalarının isminin Sanders’in Demokrat Parti başkan adaylığı kampanyasında kullanılmasına avukatı aracılığıyla karşı çıkmıştı. Flav, Sanders’i grup elemanlarından yalnızca Chuck D’nin desteklediğini ifade etmişti.

Cuma günü Billboard’a konuşan Chuck D ise Public Enemy markasının ve logosunun kendisine ait olduğunu ve tek başına dahi olsa bu isimle konser verebileceğini söylemişti.

1980’li yıllarda kurulan Public Enemy’de Flavor Flav, Chuck D, DJ Terminator X ve Professor Griff mahlaslı sanatçılar yer alıyordu. 1988’de çıkardıkları “It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back” albümü, bu tarzın en önemli albümlerinden kabul ediliyor.

1941 doğumlu Vermont Senatörü Bernie Sanders, Demokratlar'ın ön seçim yarışını şu anda önde götürüyor.


CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU