Kılıçdaroğlu'ndan parlamentoya: Allah'a inanıyorsanız bu kanuna evet diyeceksiniz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İhlas Finans'tan paralarını alamadığını söyleyen 70 bin kişi için kanun teklifi vereceklerini söyledi

Kemal Kılıçdaroğlu - CHP Genel Başkanı / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Liderinin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Neden bu fiyatlar yükseliyor?"

Dünyanın en büyük enflasyonunu yaşayan ülkelerinden birisiyiz. Eskiden kilo ile aldıkları ürünleri şimdi tane ile almaya başladılar. Böyle bir tablo ile niçin karşı karşıyayız. Oy verdiniz, kanun çıktı yetmedi, 17 yıldır tek başına yönetiyor, "bana yetki verin tek adam olayım her şey düzelecek" diye söz verdi o da yetmedi. Neden bu fiyatlar yükseliyor?

Ne oldu da bir yılda bu zamlar geldi? Bir yılda ne oldu kuru soğan artış yüzde 231. Biber artış yüzde 155, sivri biber yüzde 147, Pırasa yüzde 116… Böyle gidiyor liste. Mutfakta yangın var derken bunu kastediyoruz. Asgari ücret yüzde 26 mutfaktaki enflasyon yüzde 100’ün üzerindeyse her vatandaş oturup düşünecek. 17 yıldır Türkiye’yi yöneten bir iktidarın ülkeyi getirdiği noktayı hep beraber oturup düşünmemiz lazım.

Şikayet etmek vatandaşın görevidir, sen çözüm makamısın kimi kime şikayet ediyorsun. Sanki ülkeyi Japonlar yönetiyor, bu vatandaş muhalefette şikayet ediyor.

Önce hal yasasını değiştirdiler, düşen hiçbir şey yok. Fiyatlar yüksek ithalat yapmamız lazım fiyatlar düşer dediler bunu da yaptılar fiyatlar yine düşmedi.

Un fiyatları

39-40 aydır zam yok diyorlar un fiyatları 50-60 arasında değişirken şimdi oldu 100 lira. Bütün fırıncı kardeşlerime sesleniyorum: Bu hükümet sizi düşman ilan etmiş durumda, biz sizi dost ilan edeceğiz.

Bir yönetmelik değişikliği yaptılar; bitişik nizamda ekmek fırını varsa çocuğuna bile devredemez. Bu sorunları da biz çözeceğiz. Artık oyunuzun rengini değiştirin, vatandan yana oy kullanın. 

Piyasada bulunamayan ilaçlar

17 Kasım 2018'de burada yaptığım konuşmada 170 ilacın piyasada bulunmadığını söylemiştim. şimdi bu sayı 417 kaleme çıktı, hastalar ilaç bulamıyorlar. Bütün yoksullardan yana politika izleyeceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye özlemini gerçekleştireceğiz. 

Ekonomi böyle giderken bir de işsizlik sorunuyla karşı karşıyayız. Milyonlarca işsiz var, üniversite mezunlarının işi yok. 

İhlaszedeler ile ilgili kanun teklifi

Hortumcu piyasa ekonomisi diye bir düzenden söz etmiştim. Bu yeni değil, 17 yıldır uygulanıyor. İhlaszedeler'den söz edeceğim. 70 bin kişi bunlar. Dönemde dediler ki İhlas Finans kurulabilir. Gitti insanlar yatırdı. İhlaszedeler 18 yıldır hak arayışındalar. 2001 yılında BDDK dedi ki; İhlas'ı kapatıyorum. Ören ailesine gel bunu tasfiye et diyorlar. 18 yıldır 70 bin mağdur hala bekliyor. Onlara sesleniyorum; sözlerinin arkasında durmadılar, Ören'i desteklediler, senin hiçbir şeyin yok, sana CHP sahip çıkıyor. Çünkü mazlumlardan yanayız. Sen de sandıkta ders vereceksin. İşte yerel seçimler geliyor, gideceksin ve ders vereceksin. 70 bin kişinin günahı kimin boynuna?

Kanun teklifini bugün getiriyoruz. Parlamentoda görev yapan vicdan sahibi milletvekillerine sesleniyorum; Allah'a inanıyorsanız bu kanuna evet diyeceksiniz.

Kılıçdaroğlu'ndan Tamince soruları 

FETÖ Terör Örgütü'nün bir numaralı siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan demiştim. Aynen devam. "Dava açsın ispat edeceğim" demiştim dava açıldı ama tazminat davası bize ispat hakkı verilmedi.

Eren Erdem haksız hukuksuz şekilde 222 gündür tutuklu. Adalet orucu tutuyor. PM olarak karar aldık, orucu bırak, bedenini korumak zorundasın. 462 gündür Osman Kavala içeride. Pek çok masum içeride. Bütün o masum insanların hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağım. Parası, arkası, dayısı olan dışarı çıkıyor. Bir kişi var, o kişi FETÖ'nün hem medya, hem maliye, hem sivil toplumunda görevli. Adı Fettah Tamince, bu beyefendiye kimse bir şey yapmıyor. FETÖ ile ilgili 16 madde yayınladılar bunlardan birisi varsa gözaltına alacağız dediler. Benim kitabımda zalimin karşısında eğilmek yoktur. 

Örnek vereceğim; Fettah Tamince 17-25'ten sonra dönemin Zaman Gazetesi'nin büyük bölümünü satın alıyor ama dokunulmuyor, gariban birisi Bank Asya'ya para yatırınca hapse atıyorsun. MASAK'ın raporları var buna rağmen Tamince'ye bir şiy yapılmıyor. Raporlarda bu tosunun örgüt yöneticilerine para gönderdiğine dair rapor var kimse bir şey yapmıyor. Fettah Tamince KHK ile kapatılan bütün STK'ların kurucusu, üyesi ama asla dokunulmuyor. Fettah Tamince ile ilgili çok sayıda ifade var yine kimse dokunmuyor. Polis tutanaklarına göre Tamince 150 milyon dolar civarında himmet parası toplamış, ama Tamince hala dışarıda keyfine bakıyor. 2013'te 17-25'ten sonra Tamince Pensilvanya'ya ziyarete gidiyor, "Pişman mısın?" diye soruyorlar "Hayır değilim" diyor.

Şimdi ben soruyorum; Fettah Tamince'nin korumalığını kim yapıyor, dokunulmazlığını kim sağlıyor, nedir bu adamın özelliği, avukatlığını kimler yapıyor, bu avukatlar güçlerini Erdoğan'dan mı, Pensilvanya'dan mı alıyor, bu avukatlar yargıda çete oluşumunu sağlayan avukatlar mı? 

27 Ocak 2019 Fettah Tamince Antalya'da aday tanıtımında protokolde oturuyor. Erdoğan bu kişiyi hangi gerekçelerle İçişleri Bakanı'nın arkasında protokole oturtuyor? 

Sakarya Tank-Palet Fabrikası

Benim milliyetçilik anlayışımda devletin silah fabrikası yabancıya peşkeş çekilemez. Ben birilerinin bekçiliğini yapmam yapacaksam vatanın bekçiliğini yaparım, Tank-palet fabrikasını satacaksın ama aynı Katar Güney Rum Kesimi ile beraber Akdeniz'de petrol arayacak. Bu fabrika bugün kurulmaya çalışılsa 20 milyon dolara ihtiyaç var. Ben bu soruyu soruyorum ve bekçiden değil saraydan yanıt bekliyorum.

DAHA FAZLA HABER OKU