Perinçek: Soğukkanlı bakıp devlet aklıyla hareket etmeliyiz

Perinçek, Türkiye, Rusya ve İran’ın bu süreci birlikte çözeceğini iddia etti

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınına bağlanarak İdlib'de yaşanan saldırıya dair açıklamada bulundu.

Şehitler için başsağlığı dileyen Perinçek, “Soğukkanlı bakıp devlet aklıyla hareket etmemiz gerekmekte” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Vurguyu şehit sayısına yapmak ve içimizin yandığından söz etmek yerine aklımızı Türkiye'nin büyük devlet birikimi, ordu yönetme birikimine vermeliyiz” diyen Perinçek’in açıklamaları şöyle:

Türkiye zorluklarla karşı karşıya ama bu zorlukları aşacağız. Cumhurbaşkanımıza da ordumuza da güveniyoruz. Kesinlikle intikam gibi yanlış yönelişlerde olmayacağız. Türkiye, Rusya İran bu süreci birlikte çözecek. Türkiye'nin Suriye'ye karşı savaşa girmesi Türkiye'yi tuzağa çeker. Amerika'nın, İsrail'in istediği bu.

“Türkiye çok akıllı bir şekilde bugüne kadar geldi” diyen Perinçek, “PKK'yı hendeklere gömdü. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla terörü çok büyük kayıplara uğrattı. Doğru hedef PKK'yla, FETÖ'yle terörle mücadeleydi. Bu terörle mücadele çizgisinde ısrar etmemiz, bu hedeften şaşmamamız lazım. Öbür türlü karşılıklı intikamı kışkırtan anlayışlardan uzak durup sakin olmamız lazım. Şu anda bizim devlet aklına, kurmaylık birikimine vurgu yapmamız lazım. Bizim bütün genişlerde üçüncül bir stratejide kararlı olmamız, birlik olmamız, tehdidi saptamamız lazım” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'ye tehdit Amerika'dan İsrail'den geliyor” iddiasında bulunan Perinçel açıklamalarına şöyle devam etti:

Türkiye gerçek dostlarını tespit etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan yüksek güvenlik kurumumuzun, burada devlet aklıyla doğru çözümler üreteceğine güveniyoruz. Bu aklı, bu devlet birikimini destekleyeceğiz, yanında olacağız.
İç kavgalardan uzak duracağız ama aynı zamanda uluslararası alanda kararlı girişimlerler yanlışlara girmemesini sağlayacak akıllı siyasetlerle hep birlikte bu sürecin içinden çıkacağız.
Devletimizin karşılaşacağı olumsuzluklar hepimiz için geçerlidir. Bu yüzden bu olumsuzluklardan yararlanmaya çalışanlarla, bunun pususunda olanlarla yan yana olmayacağız.
Devletimize, ordumuza karşı tavır almak, demedik mi demek çok yanlış.
Terör örgütlerine karşı mücadelenin komşularımıza karşı bir mücadeleye dönüşmesi hayırlı sonuçlar doğurmayacaktır.

İdlib’de 29 asker şehit oldu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurlarının hava saldırısına uğradığını ve 33 askerin şehit olduğunu duyurdu.

 

Independent Türkçe, Aydınlık

DAHA FAZLA HABER OKU