Merkez Bankası Başkanı Uysal: Reel döviz kurunda mevcut seviye, rekabet gücünü destekliyor

Uysal, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin son dönemde genele yayıldığını ifade etti

Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, “Reel döviz kurunun mevcut seviyeleri, Türkiye’nin küresel ticaret pazarında sahip olduğu rekabet gücünü destekliyor” açıklaması yaptı.

Uysal, “Rekabet gücü kazanımları, dış şoklara karşı ihracat potansiyelimize önemli bir dayanıklılık ve esneklik kazandırarak, ekonominin daha dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme patikasına yönelmesinde önemli rol oynuyor” dedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısında konuştu. 

İktisadi faaliyetteki toparlanmanın son dönemde güç kazandığını belirten Uysal, "Cari denge son bir yıllık dönemde önemli iyileşme kaydetti. Enflasyon beklentilerindeki iyileşme son dönemde genele yayıldı" şeklinde konuştu.

Uysal, "Enflasyonun yıl sonu tahminimize doğru kademeli olarak gerileyeceğini düşünüyoruz. Faiz indirimleri kredi ve mevduat faizlerine güçlü bir şekilde yansıdı. Yılın ikinci yarısında faizlerdeki düşüş kredi talebini canlandırdı. Kredi kompozisyonun dış denge ve enflasyon üzerindeki etkilerini izliyoruz. Para politikasındaki temkinli duruşun sürsürülmesi gerekiyor. Türk ihracatı dünya geneline yayılmıştır. Tüketici enflasyonu 2019 boyunca önemli ölçüde geriledi. Merkez Bankası ile özel sektör arasındaki köprüyü ilerletmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU