Sanders’ın, Nevada zaferini Nazi istilasına benzeten MSNBC sunucusu istifaya çağrıldı

Yahudi Sanders'ın ailesinin büyük kısmı Holokost'ta öldürülmüştü

Sanders şu ana kadar önseçimlerde daha önce beklenmeyen bir başarı sağladı (Reuters)

Dave Maclean - Rory Sullivan

MSNBC'den Chris Matthews, Bernie Sanders'ın Nevada önseçimi zaferini 1940'ta Naziler'in Fransa'yı işgaliyle karşılaştırdığı için eleştirilerin hedefi oldu.

Hardball isimli programın sunucusu, Brian Williams'la canlı yayın sohbeti sırasında bu tarihsel karşılaştırmayı yaptıktan sonra şimdi istifa baskısıyla karşı karşıya.

Yaygın şekilde paylaşılan klipte Matthews, Sanders'ın oy sayısını analiz ediyor ve güçlü erken performasını Joe Biden'ın ve diğer ılımlıların sönük oy sayılarıyla karşılaştırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Matthews daha sonra, “Dün gece, 1940 yazında Fransa'nın (Nazilere) düşüşünü okuyordum. Fransa lideri Reynaud, Churchill'i arayıp, 'Bitti' diyor. Churchill, 'Bu nasıl olabilir? Avrupa'nın en büyük ordusuna sahipsiniz. Nasıl bitebilir?' diye soruyor. O da 'Bitti' diyor” ifadelerini kullanıyor.

Açıkça isimlendirmese de Matthews'un yorumlarından Sanders'ı Nazilerle karşılaştırdığı anlaşılıyor.

Yahudi Sanders'ın ailesinin çoğunun Holokost'ta öldürüldüğü göz önüne alındığında, bu bazıları tarafından özellikle duyarsızlık olarak görüldü.

Sanders'ın iletişim direktörü Mike Casca'ysa şunları söyledi:

Ailesi Naziler tarafından öldürülen Yahudi bir başkan adayının kampanyasını Üçüncü Reich'a benzetmekten vazgeçmeleri için ulusal bir haber ağını ikna etmeye uğraşmanın işimin bir kısmı olacağını asla düşünmemiştim. Fakat bu noktaya geldik işte.

Sanders için çalışan David Sirota da hoşnutsuzluğunu Twitter'da paylaştı. Sirota, sadece birkaç gün önce başka bir Amerikalı gazeteci Chuck Todd'un Sanders'ın oylarını Nazi kahverengi gömlekleriyle karşılaştıran bir pasaj okuduğunu yazdı ve şöyle ekledi:

Bernie Yahudi ve ailesi Naziler tarafından öldürüldü. Bunların hiçbiri KABUL EDİLEBİLİR değil.

Gazeteci Alex Kotch şöyle yazdı:

Bu sefer alaycı olmayacağım. Çok ciddiyim. Sözüm ona liberal bir haber ağında Yahudi bir adayın ezici önseçim zaferini Fransızlar'ın Naziler'e karşı kaybettiği savaşla karşılaştıran önemli bir uzman tarafından gerçekten ama gerçekten hakarete uğradım. Bu deliyi yayından çıkarın.

Başka bir Twitter kullanıcısı Krishan Patel'se, “Matthews derhal işten çıkarılmalı” diye yazdı.

Cumartesi Sanders, Nevada'daki önseçimi ezici şekilde kazandı. Bu zaferle kendisini Demokratlar arasında sağlam şekilde öne çıkardı ve kampanyasını kasımda Donald Trump'ı devirmeye bir adım daha yaklaştırdı.

Matthews ayrıca Trump ekibinin “elinde Bernie hakkında çok fazla karşı araştırma olduğunu ... bunların dünya meseleleri hakkındaki görüşlerini de içerdiğini” iddia etti. Matthews, "Onu öldürecekler" diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU