ABD istihbarat servisleri uyardı: Rusya, Trump'ın yeniden seçilmesi için seçimlere müdahale etmeye çalışıyor

ABD’li istihbarat servisleri, Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği sonucuna varmış, bu durum da Özel Savcı Robert Mueller tarafından yürütülen bir soruşturmaya neden olmuştu

Fotoğraf: AP (Arşiv)

ABD istihbarat yetkililerinin, Rusya'nın Donald Trump'ın tekrar seçilmesi için 2020 ABD seçim sürecine müdahale ettiği konusunda uyardı bulunuldu.

New York Times da dahil olmak üzere ABD basınında yer alan haberlere göre kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kapalı toplantıda, Rusya'nın 2020 seçimlerini ve ABD’li seçmenleri etkileme çabasına odaklanıldığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimindeki üst düzey bir yetkili, AP’ye yaptığı açıklamada, bu haberin, Demokratların bu bilgiyi ona karşı kullanacağını belirten ABD Başkanı’nı kızdırdığını bildirdi.

ABD’li istihbarat servisleri, Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği sonucuna varmış, bu durum da Özel Savcı Robert Mueller tarafından yürütülen bir soruşturmaya neden olmuştu.

Trump ise soruşturmayı ‘cadı avı’ olarak nitelendirmişti.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, "İstihbarat servislerimizin, seçimlere herhangi bir yabancı müdahale tehdidi hakkında verdiği bilgilere güveniyoruz" dedi.

Trump’ın azli ile ilgili soruşturmayı yöneten Schiff, yaptığı açıklamada, "Haberler doğruysa, Trump dış müdahaleyi durdurma çabalarımızı tehlikeye atıyor" şeklinde konuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

DAHA FAZLA HABER OKU