Hastane koridorlarını çocuklar için motosiklet parkuruna dönüştürdüler

Swindon'daki Great Western Hastanesi'ndeki hastalar, İtalyan motorsiklet sürücüleri sayesinde sıradan rutinden uzaklaştı

Normalde, hastane koğuşuna motosiklet getirmek uygun görülmeyebilir, ancak Swindon'daki Great Western Hastanesi, bu hafta bazı küçük hastaları için istisna yaptı.

Motocross sürücüleri Vanni Oddera, Alvaro Dal Farra ve Ivan Falvo, hastanenin çocuk koğuşunun koridorlarını, salı günü motosiklet parkuruna dönüştürdü.

Sürücüler, Allianz Umana Mente Vakfı, Vanni Oddera ve DaBoot serbest stil motokros ekibi arasındaki işbirliği Motor Terapisi ve Serbest Stil Hastanesi'ni düzenlemek için İtalya'dan Birleşik Krallık'a (BK) gitti.

Oğlu Suad çocuk koğuşunda olan Enver Lekaj, "Gerçekten harikaydı. Noel de dahil, oğlumla hastanede birçok gün geçirdik ama bu kesinlikle en iyi günümüzdü. Suad'ın motosiklete binebileceğini hiç düşünmemiştim, ama onu öyle görmek gerçekten harikaydı. Suad buna bayıldı, benim de üstümden atladılar. Sürücülere yaptıkları her şey için teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten geçirdiğimiz en iyi gündü" dedi.

Myra Mcconnell'in oğlu David, yetişkin Neptün koğuşunda kalıyor ve David'in de motosiklete binme şansı oldu. Mcconnell şunları söyledi:

Ekip ona karşı çok nazikti, gülümsüyordu, motosikletin hızına ve gürültüsüne kahkaha attı. Uzun süre yatakta kaldıktan sonra heyecan verici bir şey yapmak için koğuşun dışına çıkmaktan büyük keyif aldı. David, sonda borusuna ve beslenme sistemine bağlı olduğu için endişeliydik. İyi olacağına söz verdiler ve ona daha önce hiç sahip olmadığı bir fırsat verdiler.

Elektrikli motosikletleriyle hastaları koridorlarda yukarı aşağı gezdirdikten sonra sürücüler, öğleden sonrayı da daha küçük bir oturum için çocuk koğuşunda geçirdi.

Hastanenin tıbbi direktörü Charlotte Forsyth da fikri destekledi. Forsyth, "İtalyan sürücülerin ziyareti inanılmazdı. Hem yetişkin hem de çocuk koğuşundaki uzun süreli hastalarımızdan bazıları, haftalarca hatta aylarca hastanede kalıyor ve genelde, bu süre zarfında koğuştan ayrılmıyor. Bunu deneyimlemeleri çok önemliydi. Normal hastane hayatından farklı, güldüren bir deneyim" ifadelerini kullandı. 

Sürücüler yenilikçi terapileriyle İtalya'yı dolaştı, ancak ilk kez BK'ye gitti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU