Mustafa Sarıgül'den sonra Celal Doğan da "DSP" dedi

Gaziantep’te üç dönem belediye başkanlığı yapan eski HDP milletvekili Celal Doğan Demokratik Sol Parti'ye geçti ve Gaziantep Belediye Başkan adayı oldu

Celal Doğan DSP'nin Gazintep Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu / Fotoğraf: DHA

Uzun yıllar Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan, bir dönem de HDP'den Meclis'e giren Celal Doğan'ın, 31 Mart'ta CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olacağı konuşuluyordu. Celal Doğan da açıklama yapmış ve "Adayım" demişti. Ancak İYİ Parti, Doğan adına sıcak bakmadı.

İki partinin uzlaşması sonucunda Gaziantep adayı İYİ Parti'den çıkacak. 

CHP-İYİ Parti cephesinde beklediğini bulamayan Celal Doğan ibreyi, tıpkı Mustafa Sarıgül gibi DSP'ye çevirdi.

Ankara'ya giderek DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüşen Celal Doğan, partinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Açıklamayı, Doğan ve Aksakal birlikte yaptı.

Siyasetin çok kirlendiği bir ortamda politikaya döndüğünü söyleyen Celal Doğan “Gaziantep halkına mahcup olmayacağım” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çok ayak oyunlarının Türkiye'de siyasette egemen olduğu ve hatta rehber olduğu, tek çıkar yolunun ayak oyunları olduğu siyasi anlayış ortamından, geçmişi tertemiz, mazisi onurla dolu, siyasette hiç kirliliğe bulaşmamış bir partinin adayı olma şansı bana nasip oldu. İnsanların geçmişinin güzelliği, geleceğe de ışık tutar. Gaziantep'te hep şunu söylerler; Efsane başkanımız vardı. Kendilerinin efsane başkanı, efsane liderin partisinde tekrar kamu hizmeti yapmaya talip. Onları mahçup etmeyeceğim gibi Gaziantep halkına da mahçup olmayacağım.''

 

DAHA FAZLA HABER OKU