Hindistan ziyaretinde Trump'ı sapanlı maymun polisi koruyacak

Sapan kuşanan devriyeler, ABD Başkanı'na yönelik şebek saldırılarını savuşturacak

 Trump'ın 24 Şubat'ta gerçekleştireceği ziyaret öncesi maymun saldırılarına karşı Tac Mahal'de güvenlik önlemleri artırıldı (Reuters)

Hindistan, Donald Trump'ı Tac Mahal ziyaretinde vahşi maymun sürüsünden korumak üzere sapanlı polisleri görevlendirdi.

Günde 25 bin turistin ziyaret ettiği 17. yüzyıla ait anıt mezarda 500 ila 700 arasında Hint şebeği yaşıyor.

Bu maymunlar, Hindistan'ın kuzey şehirlerinden Agra'da yer alan anıtın içinde ve etrafında yiyecek ararken ziyaretçileri taciz ettikleri için kötü bir şöhrete sahip.

Mayıs 2018'de iki Fransız turistin selfie çekerken hayvanların saldırısına uğramasının ardından yetkililer güvenlik önlemlerini artırmıştı. Şehirde aynı yıl daha sonra yaşanan bir diğer olayda 12 günlük bebek, bir maymun tarafından evinden kaçırılarak öldürülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölge sakinleri, yağmacı Hint şebeklerinin, Hindistan'a yapacağı iki günlük resmi ziyaret sırasında ABD Başkanı'na ve First Lady'ye saldırabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

India Today'e konuşan bir bölge sakini, "Maymunların neden olduğu dehşet o kadar yaygın ki, kadınlar ve çocuklar evlerinin çatısına çıkmaya korkuyor. Maymunlar çatıları neredeyse ele geçirmiş durumda (...) Bu kadar büyük bir maymun ordusu Donald Trump'ın maiyetine saldırırsa felaket olur" dedi.

Ziyaret sırasında ABD Başkanı'nın iç güvenlik çemberinden ABD Gizli Servisi sorumlu olsa da yerel polis güçleri memurlarına, taciz etmeye kalkacak maymunları korkutup kaçırmaları için ilave taşınabilir sapanlar verdi.

Tac Mahal Güvenlik Şefi Brij Bhushan, yerli üretim sapanların da caydırıcı olduğunu ifade etti. Bhushan, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Maymunlar elimizdeki sapanları sallanırken görünce bile korkup kaçıyor" dedi.

Trump'ın 24 Şubat'ta Hindistan'a varması bekleniyor. ABD Başkanı'nın, adına özel düzenlenen "Namaste Trump" (namaste, Hint geleneğine özgü bir selamlama şekli ed.n.) etkinliği kapsamında dünyanın en büyük kriket stadyumuna götürülürken 22 kilometrelik bir "tanıtım turuyla"karşılanması planlanıyor.

Trump'ın ayrıca Mahatma Gandi'yi anması, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yle görüşmesi ve ABD Büyükelçiliği'nde iş dünyasından liderlerle görüşmesi bekleniyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU