Türkiye’deki Çinlilerden videolu mesaj: Virüsü dışla, Çinliyi değil

Yaşamlarını Türkiye'de sürdüren 100’e yakın Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı, koronavirüsünün (Covid-19) neden olabileceği ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla bir video hazırladı

Çin’in Vuhan kentinden pek çok ülkeye yayılan ve yaklaşık 2 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüsü (Covid-19), hem sağlığı hem de toplumsal yaşamı tehdit ediyor.

Virüsün Çin Halk Cumhuriyeti kaynaklı olması nedeniyle farklı ülkelerdeki Çinliler; restoranda, toplu ulaşım araçlarında, okulda ve benzeri yerlerde ayrımcılıkla karşı karşıya kalabiliyor.

Bu duruma dikkat çekmek isteyen "Çin Vizyon" adlı grup, hem Türkiye'de bu tip olayların yaşanmaması hem de farkındalığın artması amacıyla bir video hazırlayarak sosyal medyada paylaştı.  

"Virüsü dışla, Çinliyi değil" sloganıyla hazırlanan videoda, "Lütfen bir de ayrımcılıktan dolayı mağdur olmamıza izin vermeyin. Korkunuzun nedenini anlıyoruz, sizin de bizi anlamanızı istiyoruz" denildi.

“Yarasa yiyor musun?”

Videoda Türkiye’de yaşayan Çinli bir çocuk, ara tatil dönüşünde okulda kendisine “Yarasa yiyor  musun?” sorusunun sorulduğunu belirtirken, bir diğer Çinli ise “Yabani hayvanlarla ilgili diyorlar, yabani hayvan yiyen Çinli sayısı çok çok azdır” ifadelerini kullandı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Videoda ayrıca korona virüsünün yayılmaması için Çinlilerin ellerinden geleni yaptıkları savunuldu.

 

Independent Türkçe

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU