Twitter’da "racon" değişiyor: Son karar için 30 saniyeniz var

Şirketin kurucularından ve aynı zamanda CEO'su olan Jack Dorsey, Cumartesi günü internetten yayınlanan Joe Rogan Experience’a röportaj verdi. Dorsey, Twitter kullanıcılarının attıkları bir tweet'i düzenleyebilmeleri için çalıştıklarını kaydetti

1976 doğumlu Jack Dorsey, Twitter'ı kurduğunda 30 yaşındaydı. Dorsey aynı zamanda Square'in kurucusu olarak da biliniyor. (Fotoğraf: Wikimedia)

Atılan tweet'i düzenleme özelliği üzerinde çalıştıklarını ifade eden Dorsey, bu özelliğin yakın zamanda getirileceğini, yazılan tweetlerin 5 ila 30 saniye gecikmeli olarak yayına gireceğini ve bu süre içinde kullanıcıların düzeltme yapabileceğini söyledi. 

Ancak Twitter CEO’su Jack Dorsey, düzenlenmiş olsa da hatalı olan tweet'in de görünebilir olacağının altını çizdi. Dorsey daha önce de bir tweet'te sonsuz düzenleme hakkına sıcak bakmamış ancak imla hatalarının giderilebilmesi bakımından ufak tefek değişikliklerin yapılabileceğinin sinyalini vermişti.

Jack Dorsey, site kurulduğunda SMS tekniğinin baz alındığını, telefonda gönderilen bir SMS’in geri alınamadığından Twitter’da da sistemin bu şekilde yürüdüğünü söyledi. Dorsey, Twitter uygulamasının en önemli özelliğinin yazılan bir yazının anında tüm dünyaya ulaşabiliyor olmasının vurgusunu yaptı, zamanın çok kıymetli olduğuna değindi.

 

"Bitcoin internetin yerel para birimi olacak”

Twitter’ın tepe ismi Jack Dorsey, 4,4 milyon abonesi olan Joe Rogan Experience röportajında ayrıca internetin yerel para biriminin Bitcoin olacağını da savundu. Dorsey, programda konuya ilişkin şu yorumda bulundu:


“İnternet’in gelecekte kendi para birimi olacağına inanıyorum. Bu, Bitcoin olur mu olmaz mı bilinmez. Ancak yaptığım tüm araştırmalara ve analizlere göre o para birimi Bitcoin olacak. Çünkü Bitcoin, internette doğmuş, internette geliştirilmiş ve internette test edilmiş bir şey.”
 

İnterneti dijital bir ülkeye benzeten Dorsey, bu nedenle internetin evrensel olarak kabul görmüş bir kripto para birimine ihtiyaç duyduğunu savunuyor.

2006’da faaliyete geçen ve günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, ilk çıktığı zamandan bugüne pek çok yeni özellik geliştirerek kullanıcılarının taleplerine yanıt verdi.

DAHA FAZLA HABER OKU