CNN Türk’teki uçak kazası yorumu nedeniyle Pegasus’un işten çıkardığı Bahadır Altan: İşe iade davası açacağım

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan uçakla ilgili yaptığı yorum nedeniyle iş akdi feshedilen kaptan pilot Bahadır Altan, "Birisi gerçeği ifade ederse hedef haline geliyor, gerçekleri konuşmak isteyenlere gözdağı veriliyor" dedi

2 hafta önce meydana gelen kazada 3 kişi yaşamını yitirmiş, 180 kişi de yaralanmıştı / Fotoğraf: Reuters

Pegasus Havayolları’na ait İzmir-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının Sabiha Gökçen Havalimanı pistine iniş yapamayarak, üçe bölünmesine ilişkin sözleri nedeniyle önce yayından alınan, daha sonra da işine son verilen pilot Bahadır Altan, hakkını hukuki yollardan aramaya karar verdi.

CNN Türk kanalında yaptığı yorum nedeniyle işten çıkarılmasını Independent Türkçe’ye yorumlayan eğitmen-kaptan pilot Bahadır Altan, "Yasal haklarımın peşini bırakmayacağım. Önümüzdeki hafta işe iade davası açacağız. Şirket (Pegasus) kıdem ve ihbar tazminatı gibi hiçbir hakkımı vermedi" ifadelerini kullandı.

"Ben suç işlemedim, şirketi kötü duruma sokacak bir şey yapmadım. Çünkü ben şirketin bir şeyini saklamıyorum, sadece hakikatı kamuoyunun dikkatine sunmaya çalıştım" diyen Altan, iş akdinin feshedilmesini nasıl öğrendiğini ise şu sözlerle anlattı:

Uçak kazasından iki gün sonra (7 Şubat) şirkette bir toplantıya çağrıldım. Açıkçası kaza nedeniyle düzenlenen kalabalık bir toplantı olmasını bekliyordumm Meğer hakkımda işten çıkarılma kararı verilmiş ve toplantı da bu kararın bana tebliği için düzenlenmiş. İşten çıkarıldığımı bana Pegasus'un eğitim biriminin başındaki kişi tebliğ etti. İstifa seçeneği de sunuldu ama kabul etmedim. Kabul etsem, bu durum suç işlediğimi kabul etmem anlamına gelirdi. Ben suç işlemedim. 11 yıldır Pegasus'ta çalışıyorum. Şirketi kötü duruma sokmadım. 

"Birisi gerçeği ifade ederse hedef haline geliyor, sistemin en büyük düşmanı hakikattir"

Yaşananları "gözdağı" olarak niteleyen Bahadır Altan, gerçekleri ifade ettiği için görevine son verildiğini öne sürdü:

Gözlediğim şuydu, bir suçlu bulunacak ve o cezalandırılacaktı, Yeni suçu birinin üstüne yıkacaklardı. Ülkenin genel durumuyla ilgili bir yorum yaptım. Birisi gerçeği ifade ederse hedef haline geliyor. Sistemin en büyük düşmanı hakikattir. Sadece bana değil, gerçekleri konuşmak isteyen herkese verilen bir gözdağı bu.

"Ben siyaset yapmadım, örnek verdim"

Altan, uçak kazasını yorumlamak yerine siyaset yaptığı gerekçesiyle kendisini eleştirenlere ise "Ben siyaset yapmadım, örnek verdim. Havacılıktaki altyapı eksiklikleri dururken dünyanın en büyük havalimanını yapmak böyle bir şeydi bence. Bu kazada da payı vardır" yanıtını verdi. 

 

Bahadır Altan İHA.jpg
Bahadır Altan / Fotoğraf: İHA

 

Altan: Proje üstüne proje üretme yerine biraz aklıselim olmak gerekiyor

5 Şubat Çarşamba akşamı CNN Türk yayınına telefonla bağlanan Altan, “Ülke olarak bir duralım. Biz hâlâ 3. havalimanındayız, hâlâ kanal açıyoruz. Ülke freni patlamış kamyon gibi. Çığ düşen insanları kurtarmaya gidenler yaşamını yitiriyor. Ülke deprem bekliyor İstanbul’u. Buna hazırlanalım bir duralım. Proje üstüne proje üretme yerine biraz aklıselim olmak gerekiyor. Azıcık duralım” ifadelerini kullanmıştı.

Kimi çevreler söyledikleri nedeniyle Bahadır Altan’a hak verirken, kimileri de Altan’ı 'uçak kazasını yorumlamak yerine siyaset yapmakla' suçlamıştı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

3 ölü, 180 yaralı

İzmir- İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi Pegasus uçağı, 5 Şubat'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistte tutunamayarak üçe ayrılmıştı. 

Kazada 3 kişi yaşamını yitirmiş, 180 kişi de yaralanmıştı.

Olaya ilişkin 165 kişinin ifadesi alınmıştı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU