Kanada polisi felç geçiren adamı sarhoş sanarak 18 saat hücrede tuttu

"Bir noktada gerçekten öleceğimi düşündüm"

İddiaya göre polis, sarhoş olduğunu düşündüğü için felç geçiren adamı 18 saat hücrede bıraktı.

 Alan Ruel, Kanada'nın Alberta eyaletinde Kanada Kraliyet Atlı Polisi (Royal Canadian Mounted Police, RCMP) tarafından haziran 2015'te kamusal alanda sarhoş olduğu için tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açılan davada, 73 yaşındaki adam durumunun giderek kötüleştiği bir hücrede 18 saatten fazla tutulmadan önce kendisine alkol ölçme muayenesi yapılmadığını öne sürdü.

Güvenlik kamerası görüntüleri Ruel'in hücreye akşam 7'den kısa bir süre önce girdiğini gösteriyor. Görüntülere göre Ruel bu sırada hala yürüyebilir durumda.

Fakat birkaç saat sonra Ruel'in defalarca yere düştüğü görülüyor ki mahkemeye sunulan nöroloji raporuna göre adamın bu zaman aralığında ciddi bir felç geçirdiğine inanılıyor.

Küçük hücreye konulmasından 12 saat sonra Ruel beton zeminde yarı çıplak hareketsiz yatarken görülüyor.

Eski bir deniz sondajı danışmanı olan Ruel, CBC'ye bunun "muhtemelen hayatının en kötü günlerinden biri" olduğunu söyledi ve ekledi: "Aslında bir noktada gerçekten öleceğimi düşündüm ve beni korkutan şey yalnız ölecek olmamdı."

Ruel polise kazayla ilgili 6 milyon Kanada doları (yaklaşık 27 milyon TL) tutarında tazminat davası açtı.

CBC'nin edindiği kamera kayıtlarının sonunda bir polis memurunun, Ruel'in tutuklanmasının ertesi günü öğle saatlerinde hücreye girdiği görülüyor.

Polis memuru Ruel'i sağ kolundan tutup ayağa kaldırmaya çalışıyor ama adam ayakta duramıyor.

Bir saat sonra başka bir polis memuru ve bir sağlık görevlisi gelip sedyeyle Ruel'i hastaneye götürüyor.

RCMP aleyhine açılan davaya göre daha önceki bir krizin Ruel'in konuşmasını peltekleştirdiği ve tutuklandığı gün kafasının karışık görünmesine yol açtığı düşünülüyor.

Ruel'in gözaltına alınmadan önce bar sahibi arkadaşını görmek için bir bara girdiği ama sadece bir bardak su sipariş ettiği için bara sarhoş geldiğine inanan bir çalışan tarafından dışarı atıldığı bildirildi.

CBC, polis raporuna itinaden bar çalışanın polisi aramasının ardından tutuklamayı yapan polislerin Ruel'in nefesinde alkol kokusu aldığını bildirdi.

Mahkeme tutanağına göre RCMP gözaltındayken Ruel'e su verilmediği ve tutuklanmadan önce Ruel'in inme geçirdiği iddialarını reddetti.

Sabıka kaydı olmayan Ruel hala vücudunun sol tarafını kullanmakta güçlük çekiyor ve tutuklanmasının ardından 4 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen hala topallıyor.

The Independent yorum almak için RCMP'yle irtibat kurdu.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU