İBB, “İmamoğlu beni işten çıkardı” diyen İGDAŞ çalışanının emekliliğini istediği belgeyi paylaştı

Murat Ongun, Ulaş Karanfil isimli çalışanın medyaya yaptığı açıklamaların doğru olmadığını belirtti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Ulaş Karanfil isimli İGDAŞ çalışanının “İşten çıkarıldım” iddiasını yalanladı.

Ongun, sosyal medyadan paylaştığı mesajda "Ulaş Karanfil isimli İGDAŞ çalışanı işten çıkarılmamış, emekliliğini talep etmiştir. Medyaya yaptığı açıklamalar doğru değildir" dedi.

Ongun’un mesajında Karanfil’in görme engelli olmasının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’ye hakaret etmesine hak tanımadığı, yasal sürecin işletileceği belirtildi:

Karanfil’in iddialarını 24 TV’den Adem Hançer isimli muhabir gündeme getirmişti. Hançer’in hazırladığı haberde Karanfil’in bir SMS ile işinden olduğu, “görmeyen gözlerinden ilk defa yaş geldiği” ifade ediliyor. Programı sunan Ersoy Dede haberi izleyicilerine duyururken “Ekrem İmamoğlu’nun ona da acımadı” ifadesini kullanıyor.

Haberde Ulaş Karanfil şu ifadeleri kullanılıyor:

4 Mayıs 1997 yılında Saraçhane’de gezerken babama dedim ki “Acaba şu anki Cumhurbaşkanımızı görebilir miyim” diye sormuştum, “Tayyip Erdoğan ile görüşemezsin” dedi. Sonra aradan 15-20 dakika geçti, “Oğlum, bak başkan burada” dedi. Ailem o anda başkanımızı görünce oğlan belediyede çalışabilir mi şeklinde bir soru sordu…

Emekliliğini istediği belge paylaşılan Karanfil daha sonra görevine son verildiğini ifade ediyor:

İmamoğlu kimsenin işine dokunmayacağını söylemişti ama birçok işçi kardeşimizin işine son verildi.

Karanfil’in annesi ise şu ifadeleri kullanıyor:

Projeleri vardı, fikirleri vardı… Oğlum bir ay önce eve geldi, gözlerinden ilk defa yaş aktığını gördüm. Biz sosyal demokrat bir aileyiz. Hani engellileri hiç çıkartmayacaktı? Bir tweet yüzünden insanın ekmeği ile oynanır mı?

"Mobbinge maruz kaldım"

Karanfil daha sonra bir mesaj paylaşarak mobbinge maruz kaldığını­ söyledi:

Engelli olmam hasebiyle emeklilik hakkımı uzun süre önce kazanmıştım. İstesem daha önce olabilirdim. Onlar en iyi bildikleri işi yaptılar. Yani mobbing.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU