Davutoğlu, Gezi Parkı davasından çekildi

Davutoğlu davada mağdur sıfatıyla yer alıyordu

Fotoğraf: AA

AK Parti hükümetlerinden bakanlık ve başbakanlık görevlerinde de bulunan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gezi Parkı davasında çekildi.

Davutoğlu, Gezi Parkı davasında mağdur sıfatıyla yer alıyordu.

Gelecek Partisi ve Hukuk işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün açıklamasına göre Davutoğlu, “PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütleriyle bağlantılı dosyalar ile Pelikan gibi illegal organize yapıların işlemiş oldukları kamusal suçlar haricindeki” davalardan çekildi.

Independent Türkçe’nin ulaştığı Üstün, Davutoğlu’nun Gezi Parkı davasından da çekildiğini ifade etti.

Üstün, “Davutoğlu, Gezi Parkı davasından çekildi, kendi inisiyatifinde olan kısımda artık yok” dedi.

Üstün’ün basın mesuplarıyla paylaştığı metin şöyle:

Türkiye, yargının siyasallaştığı ve yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının yara aldığı bir dönemden geçmektedir. Ülkemiz yargı tartışmaları ile yorulmuş ve kutuplaşmıştır. Yeni bir döneme geçilmesi ve eski tartışmaların geride bırakılması şarttır. Bunun için herkesin adım atması önemlidir. Bu çerçevede, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu; Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen terör suçları kapsamında, yetkili ve görevli Cumhuriyet Savcılıklarınca yürütülen, Sayın Genel Başkanımızın mağdur ve davaya katılan sıfatıyla bizatihi takipçisi olduğu, başta PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütleriyle bağlantılı dosyalar ile Pelikan gibi illegal organize yapıların işlemiş oldukları kamusal suçlar haricindeki, şahsına yönelik işlenen ve kamusal nitelik taşımayan, başta hakaret olmak üzere ceza davası dosyalarından bir daha tekerrür etmemesi dileğiyle feragat etmiştir. Derdest olan davaların da takipçisi olmayacağı gibi, henüz takibata uğramamış olanlar için de şikayetçi olmayacaktır. Sayın Genel Başkanımızın bu kararının amacı toplumumuzda herkesin geçmişi bırakıp geleceğe dönmesidir. Bu vesile ile fikir özgürlüğü, tartışma kültürü ve birlikte yaşama için Gelecek Partisi olarak bağımsız ve tarafsız yargı çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Kamuoyuna saygı ile sunarız.

Dava yarın Silivri'de devam edecek

Osman Kavala'nın tutuklu, 15 kişinin tutuksuz yargılandığı Gezi Davası 18 Şubat'ta Silivri'de devam edecek.

Duruşma öncesinde savcılık Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu ve Mücella Yapıcı için 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' talep etmişti.

Duruşma öncesinde 1376 kişi "Ben de Oradaydım" başlıklı bir metne imza attı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU