İzmir Kemalpaşalı 10 yaşındaki Elanur matematikte dünya birincisi oldu

Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulu ve Bornova Şehit Fatih Satır Bilim Sanat Merkezi öğrencisi 10 yaşındaki Elanur Akıncı, Kanada merkezli 7 bin 328 kişinin katıldığı yarışmada matematik alanında birinci oldu

Fotoğraf: AA

 İzmir'de yaşayan 10 yaşındaki Elanur Akıncı, internet üzerinden düzenlenen ve 7 bin 328 kişinin katıldığı Kanada merkezli 'Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda birinci oldu.

Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulu ve Bornova Şehit Fatih Satır Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Elanur, bugüne kadar birçok yarışmada aldığı başarılarla, adından söz ettiriyor.

Elanur, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi:

Bu başarıdan ötürü çok sevinçliyim. Desteklerinden ötürü öğretmenim Gülsüm Ceylan'a ve aileme teşekkür ediyorum. İleride bilim insanı olmayı hedefliyorum. İngilizce'nin yanı sıra Fransızca da çalışıyorum. Günlüğümü de kendi tasarladığım simgelerle oluşturdum.

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD), Kanada merkezli düzenlenen ve 7 bin 328 kişinin katıldığı "Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda birinci olan Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulu ve Bornova Şehit Fatih Satır Bilim Sanat Merkezi öğrencisi 10 yaşındaki Elanur Akıncı'ya eğitim hayatı boyunca burs vereceğini açıkladı.

Elanur ve ailesini konuk eden İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencinin elde ettiği başarıdan dolayı başta İzmirliler olmak üzere tüm Türkiye'nin çok sevindiğini belirtti.

Gelecekte bilim insanı olmak istediğini dile getiren Elanur Akıncı da matematik derslerini çok sevdiğini belirterek, "Birinci olmak çok güzel bir duygu. Benim eğitim hayatımda yanımda bulunacak olan İZSİAD'a çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU