Yılmaz Erdoğan'dan yeni sinema yasası yorumu: 100 yılı etkileyecek kadar önemli

Erdoğan, Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Mahsun Kırmızıgül "Organize İşler Sazan Sarmalı" filminin özel gösteriminde bir araya geldi

Galada bir araya gelen yapımcılar, yeni yasadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sinemada bilet geliri paylaşımı ve promosyon tartışmasının (Mısır krizi) ardından sinemaseverler ile buluşan ilk Türk filmi, Organize İşler Sazan Sarmalı oldu.

Gösterimin ardından basın mensuplarına ilk açıklamayı filmi yazıp yöneten Yılmaz Erdoğan yaptı:

"Türk sineması diğer filmlerle beraber önemli bir eşikten geçti. Bundan sonraki 100 yılı etkileyecek kadar önemli bir yasal değişiklik bu." 

Erdoğan filmde rol alan oyunculara da teşekkür etti.

Filmi izleyen yapımcılar, yeni yasanın ardından ilk kez basına konuştu, Organize İşler Sazan Sarmalı'nı çok beğendiklerini söyledi. Birbirlerine destek olan Yılmaz Erdoğan, Şahan Gökbakar, Mahsun Kırmızıgül ve Cem Yılmaz'ın yeni sinema yasasına ilişkin de söyleyecekleri vardı.

Cem Yılmaz, bu kanunla olayın tatlıya bağlanmasını umduğunu belirtti, "Güzel şeyler üretiliyor, herkes hayatını ortaya koyuyor" dedi.

Yeni yasayı öven Şahan Gökbakar ise Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı'na teşekkür etti. Gökbakar, "Şirketler, yapımlar, bütçeler farklı olabilir ama filmler hepimizin" diye konuştu.


"Kara Komik Filmler" ekimde vizyonda

Cem Yılmaz da yeni filminin ekimde vizyona gireceğini açıkladı. "Kara Komik Filmler"in yayın tarihini geciktiren Yılmaz, haketmedikleri bir süreç yaşadıklarını kaydetti, "Çok kalabalığız. Türkiye'de sinema üreten çok insan var, izleyen de çok insan da var. Dolayısıyla buna aracılık edenlerin şöyle bir şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor" dedi.

"Bu filmler hepimizin"

"Recep İvedik 6" filmini seyirciyle buluşturmaya hazırlanan Şahan Gökbakar ise şu yorumu yaptı:

"Gerçekten çok önemli bir yasa çıktı. Sağ olsun hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem Cumhurbaşkanlığı nezdinde çok önemli adımlar atıldı. Buradaki insanların yaptığı filmler hepimizin filmleri. Şirketler, yapımlar, bütçeler farklı olabilir ama filmler hepimizin. Yıllardır bizi izleyen seyircimizi güldürmek için çabalıyor herkes bireysel olarak. İnşallah bundan sonra beraber de bir şeyler yaparız."

"İstediğimize ulaştık"

"Mucize" filminin devam yapımı yakın zamanda vizyona çıkacak olan yönetmen ve oyuncu Mahsun Kırmızıgül de sinemacılar arasındaki dayanışmayı çok olumlu bulduğunu vurgulayarak, "Bu kadar güzel insanla yaklaşık iki aydır yan yanayız. İstediğimize ulaştık" dedi.
 


Bu 4 ismin de aralarında bulunduğu kalabalık bir yapımcı kadrosu geçtiğimiz gün Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti.

2 saat süren 2018 yılı BKM yapımı, yeni sinema yasasının ardından vizyona giren ilk Türk filmi olarak dikkat çekiyor. Organize İşler Sazan Sarmalı'nda Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ ve Bensu Soral'ın yanı sıra Ezgi Mola, Okan Çabalar, Rıza Kocaoğlu, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Ersin Korkut, Erdem Baş, Atakan Çelik, Safa Sarı, Mahir İpek, Ekin Türkmen gibi isimler yer alıyor.

DAHA FAZLA HABER OKU