Mansur Yavaş’tan Başkentgaz şikayetleri: Abonelere baskı uygulanıyor, ucu açık gerekçelerle vatandaşın gazı kesiliyor

"Peşin alınan doğalgaz, tüketim tarihine göre yeniden fiyatlandırılıyor. Bu suretle bedeli peşin ödenmiş doğalgaz için abonelerden kullandığı döneme göre fark ücreti alınıyor"

Fotoğraf: AA

Ensar Vakfı’na Kızılay üzerinden yaptığı bağış ile gündeme gelen Başkentgaz hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan açıklamalar geldi.

“EPDK uyarıları dikkate alınmıyor”

Ankara’da yaklaşık 2 milyon abonesi bulunan Başkentgaz’da söz hakları bulunmadığı için şikayetlerle ilgili bir sorumluluk alamadıkların aktaran Yavaş, Sözcü’ye doğalgaz sayaçları konusunda şunları söyledi:

Abonelerin sayaç seçim hakkı kaldırıldı. Sayaç değişikliği için abonelere yoğun/sistemli bir şekilde baskı uygulanıyor. Bu bağlamda ‘tüketim olmadığı', ‘güvenlik sorunu' gibi ucu açık gerekçelerle, ağır kış koşulları, resmi tatil, abonenin sağlık sorunları, EPDK'nın düzenlemeleri/uyarıları da dikkate alınmadan kesinti yapılıyor.

“Söküp götürüyorlar, duyuru dahi yapılmıyor”

 Abonenin malı olan ön ödemeli sayaç sökülüp götürülüyor, vatandaşa duyuru dahi yapılmıyor. Arızalı veya 20 yılını doldurmuş sayaçların değiştirilmesine ilişkin uygulama ön ödemeli sayaçları kapsıyor, faturalılara dokunulmuyor.

“Peşin alınıyor, tüketim tarihine göre yeniden fiyatlandırılıyor”

Peşin alınan doğalgaz, tüketim tarihine göre yeniden fiyatlandırılıyor. Bu suretle bedeli peşin ödenmiş doğalgaz için abonelerden kullandığı döneme göre fark ücreti alınıyor. Abone, peşin ödeme yaparak satın aldığı gaz için daha sonra ilave ücret ödüyor.

Belediyenin Başkentgaz'la tüm ilişkisi 2013'te koparılmıştı. Dağıtım işi 2037 yılına kadar Torunlar şirketine verilmişti. Diğer doğalgaz dağıtım şirketlerinde, belediyeler yüzde 20'si hisseyle yönetimde yer alırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tamamen devre dışı bırakılmıştı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU