İnşaatta Kürtçe şarkı söyleyen Murat Akbaşlı, Zülfü Livaneli’nin teklifini kabul etti

"Birçok dertle karşılaştım. Ondan dolayı böyle okuyorum herhalde. Küçükken evimizin bir odası vardı. 12 kişi o odada kalırdık"

İnşaatta söylediği Kürtçe şarkı ile sosyal medyanın gündemine oturan ve sanatçı Zülfü Livaneli’nin radarına giren Murat Akbaşlı, Evrensel gazetesine konuştu.

Sosyal medyada milyonlarca defa izlenen video hakkında konuşan Akbaşlı, şunları söyledi:

İnşaatta çalışıyordum. Bir gün inşaatın mimarı yanıma geldi. ‘Şarkı söyle, videoya çekeceğim, sana kaset yapalım’ dedi. Ben de şarkı söylemeyi sevdiğim için okudum. Valla ben de bu kadar yayılacağını bilmiyordum. Zaten haberim yoktu. Görünce ben de şaşırdım. Bu kadar yayılması tesadüf...

“Bir odada 12 kişi kalıyorduk”

 “En çok Aşık Veysel’i seviyorum bir de Şakiro’yu” diyen Akbaşlı, şu ifadeleri kullandı:

Birçok dertle karşılaştım. Ondan dolayı böyle okuyorum herhalde. Küçükken evimizin bir odası vardı. 12 kişi o odada kalırdık. Hayatın kendisi çok yorucu zaten. Yaşadığım sorunlar, dertler beni şarkı söylemeye itti.

“Huzur istiyorum abi, huzur olmayınca hiçbir şey olmuyor. Bir de daha iyi yaşam koşulları” diyen Akbaşlı, sanatçı Zülfü Livaneli’den gelen teklifi de kabul etti.

Murat Akbaşlı, hem eğitim alacak hem de Zülfü Livaneli ile sahneye çıkacak.

Akbaşlı, 20 yaşında ve 9 kardeşi var. Van’ın Saray ilçesine bağlı Turanlar Köyü’nden olan Akbaşlı, 8. sınıfa kadar okuyup daha sonrasında çobanlık yapmaya başladı.

 

Evrensel

DAHA FAZLA HABER OKU