Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Fenerbahçe sahipsiz değildir

Sarı-lacivertlilerin Kadıköy'de Alanyaspor’la 1-1 kaldığı maçın ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Fenerbahçe’ye operasyon yapıldığını iddia etti. Uçum “Kim bu operasyonu yapıyorsa haddini bilsin, Fenerbahçe sahipsiz değildir” dedi

Fotoğraf: AA

Süper Lig’de şampiyonluk adayı olan Fenerbahçe, yarıştaki rakiplerinden Alanyaspor’u ağırladı. 1-1biten maçta iki gol de penaltıdan atıldı. Alanyaspor maçın ikinci yarısında bir de penaltı kaçırdı.

Alanyaspor’lu Cisse’nin attığı penaltı Fenerbahçe kalecisi Altay tarafından kurtarıldı. Hakem, Altay’a kural ihlali yaptığı gerekçesiyle sarı kart gösterip atışı yineletti. Cisse ikinci vuruşunda takımını öne geçirdi. 

Yeni kurallara göre penaltılarda topa vurulduğu anda kalecinin bir ayağının çizgide olması gerekiyor.

Maçın son dakikasında ise Alanyaspor ceza sahasında yaşanan pozisyonda penaltı bekleyen Fenerbahçe’li futbolcular uzun süre hakeme itiraz etti. Hakem VAR’a (video yardımcı hakem) giderek pozisyonu izlemek gereği duymadan kararında ısrar etti.

Fenerbahçe tribünleri,Trabzonspor’u desteklediğini ve TFF’yi bu konuda etkilediğini  iddia ettikleri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı protesto etti. Tribünler ‘Damat istifa’ sloganları attı.  

thumbs_b_c_d4b12c188071cc024b886006bd5d2f33.jpg
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum​​​​​​​ / Fotoğraf: AA

 

Hakemlik bu kadar mı Fenerbahçe aleyhine olur

Maçın ardından Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da sosyal medyadan Fenerbahçe’yle ilgili bir paylaşım yaptı.  Fenerbahçe’ye bir operasyon yapıldığını ileri süren Uçum şu ifadeleri kullandı:

İlk sözüm gönlüme; Trabzon ve Alanya maçlarında 5’er puan kaybedersek kusur bizdedir. Ancak hakemlik bu kadar mı Fenerbahçe aleyhine olur, bütün kurallar Fenerbahçe aleyhine olunca uygulanır da pozisyon Fenerbahçe lehine olunca uygulanmaz mı? Kim bu operasyonu yapıyorsa haddini bilsin, Fenerbahçe sahipsiz değildir

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU