Ali Koç: Net bir şekilde Fenerbahçe'nin üzerine oynanmaktadır

1-1 berabere biten Fenerbahçe-Alanyaspor maçını değerlendiren Ali Koç, "Fenerbahçe özelinde ve üzerinde oyunlar oynanıyor" dedi. Ali Koç'un açıklamalarıyla eş zamanlı paylaşım yapan Trabzonspor Başkan Yardımcısı, iddialara yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından konuştu.

bEİN Sports'a konuşan Ali Koç, Fenerbahçe üzerinde oynandığını ifade ederek,  "Bir takımın önüne kesmek, bir takımın önünü açmak için çabalanıyor. Net bir şekilde Fenerbahçe'nin üzerine oynanmaktadır. 3 Temmuz'da haklı kupamız nasıl alınmaya çalışıldığını tüm Türkiye gördü, bu sefer de muhtemel şampiyonluğumuzun önü kesilmeye çalışılıyor" dedi.

"Alanyaspor'un ilk penaltısında yan hakem ve orta hakem penaltıyı vermedi. VAR'a çağrıldı. Bizim pozisyonumuzda hakem iyi açıdaydı ama VAR'a çağrılmadı" diyen Ali Koç şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'nin üzerine net bir şekilde oynanmaktadır. 3 Temmuz'da haklı kupamız nasıl alınmaya çalışıldığını bütün Türkiye gördü. Bu sefer de muhtemel şampiyonluğumuzun önü kesilmeye çalışılıyor. İnanın bu olay sosyal, toplumsal çok büyük olumsuzluklara sebebiyet verecektir. Benim en büyük korkum da budur. Kimse her sene şampiyon olacak diye bir olay yok. Bizler büyük finansal sıkıntılar içinde iyi işler yapmaya çalışırken, bu yaşadıklarımızı kabullenmemiz söz konusu ve mümkün değildir. Fenerbahçe sahipsiz değildir"

"Bizim için şok etkisi yaratmıştır"

"Kimse her sene şampiyon olacak diye bir şey yok diyen Fenerbahçe Başkanı, "Bugün yaşananlar bizim için sürpriz olmamakla birlikte şok etkisi, hayal kırıklığı yaratmıştır. Bizler konuşurken hep ceza yeme durumuyla karşı karşıyayız. TFF ve MHK'ye nasıl yaptırımlar uygulanacak? Bu düzen böyle gitmez. Çok vahim olaylara sebebiyet verecek bu gidişat" açıklamasında bulundu.

Ali Koç, "İnşallah futbol artık sadece sahada oynanır, bu yanlışlardan dönülür. Fenerbahçe camiasında büyük bir infial var. Bu böyle gidemez!" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Trabzonspor'dan "Albayrak" açıklaması

Ali Koç'un açıklama yaptığı sırada Trabzonspor Kulüp Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, sosyal medya hesabından hakem hataları, Berat Albayrak ve TFF konularına değindi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kulübü desteklediği iddialarına yönelik açıklamalarda bulunan Doğan, "TFF Lisans Talimatı sadece Trabzonspor için çıkmadı. Bütün kulüpleri kapsıyor" dedi.

"Yıllardır hakem hatalarından en çok yanan biziz" diyen Doğan, şu ifadeleri kullandı:

Biz ‘bütçeyi’ dengelemekle uğraşırken, maliyeti düşük transferler yaparken, altyapımıza ağırlık verirken, altyapıdan çıkan oyuncumuzu en yüksek bonservis bedeliyle satarken, siz milyonlarca euroya futbolcular alarak şov yapıyordunuz!

TFF Lisans Talimatı sadece Trabzonspor için çıkmadı. Bütün kulüpleri kapsıyor. Talimat “uymayana ceza verilecek” diyor! Burada sorun ne? Uyan suçlu mu? Talimatta böyle bir madde yok :)

Bankalar Birliği yapılandırması da aynı şekilde bütün kulüpleri kapsıyor. Bütçesi uyan imzalıyor, uymayan kendini düzeltip gelecek. Biz göreve geldikten 15 ay sonra yapılandırma oldu. O 15 ayda yaptıklarımız ortadaydı. Ne yapsaydık, yapılandırmaya girmese miydik :)

 

Yıllardır hakem hatalarından en çok yanan biziz! Biz isyan ederken siz susuyordunuz! Bıyık altından gülüyordunuz! Bu sezonun başından bu akşam oynadığımız maç da dahil yine hakem hatalarına maruz kaldık! Sezon başından bu yana o hataları sıralasak burdan size yol olur!

Biz ‘doğru’ bildiklerimizi yaparak yola devam edeceğiz. Sizin kendi içinizdeki başarısızlıklarınızı dışarda arama çabanızı anlıyoruz. Çünkü aciz insanlar kendi kusurlarını örtmek için hep başkalarını kullanır. Lakin kral artık; ÇIPLAK! Biz daha yemiyoruz. Size afiyet olsun!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU