Guaido devlet başkanlığına ısınıyor: Venezuela için kalkınma planını açıkladı

Juan Guaido Venezuelalıları gösteriler için sokağa çıkmaya davet etti

Kendisini Venezuela'nın geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido - Fotoğraf: AA

Venezuela’da kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido Venezuela’nın kalkınması için hazırlanan "Ülke Planı"nı açıkladı.

Guaido başkent Caracas’taki Venezuela Merkez Üniversitesi’nde planın ayrıntılarını paylaştı.

Planın temel unsurlarını “Yaşadığımız korku devletini iyileştirmek ve halkın hizmetine sunmak. Yatırımları çekebilmek için güven oluşturarak Venezuela’yı yeniden dünyaya entegre etmek” şeklinde sıralayan Guaido halkın sıkıntı çektiği elektrik ve hizmetlerdeki sorunlarla mücadele edileceğini söyledi.

“Bu planın merkezinde halk var” diyen Guaido hazırlanan planın uygulanması için en önemli unsurların çiftçiler, silahlı kuvvetler ve uluslararası toplum olduğunu ifade etti.

Juan Guaido,  Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu destekleyen Rusya ve Çin’e de anlaşma ve fırsatları arama çağrısında bulundu.

İnsani yardımın birincil öncelik olduğuna işaret eden Guaido, ülke planının yeni olmadığını, yıllar süren çalışmanın neticesinde ortaya çıktığını kaydetti.
 


Guaido, Venezuelalıları cumartesi günü başta Caracas olmak üzere, ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenecek gösteriler için sokağa çıkmaya davet etti.
 

DAHA FAZLA HABER OKU