Uçaktan kurtulan yaralı yolcu: Otobüsle götürüyorlar, rezillik bu kadar, rezillik...

Havalimanında pisten çıkarak parçalanan uçaktan kurtulan yaralı yolcu, servis otobüsünde tepki gösterdi. Otobüste bir sağlık kuruluşuna götürülmeyi bekleyen yolcu, “Çok kötüyüz. Otobüsle götürüyorlar. Rezillik bu kadar, rezillik” ifadelerini kullandı

Pegasus’a ait yolcu uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. Kaza sonrası üç parçaya bölünen uçakta 3 kişi hayatını kaybetti, 179 kişi yaralandı.  Kazanın hemen ardından kimi yolcular uçaktan kendi çabaları ile çıktı. Uçakta sıkışan yolular için ise kurtarma çalışmaları başladı.

Uçaktan çıkartılan yaralılar ambulanslarla çevrede bulunan hastanelere sevk edildi.  

Kazanın ardından HTV yayınına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan “Oradaki arkadaşlarımızla görüşüp anbean bilgi alıyoruz. 32'ye yakın ambulans olay yerine gitti. Bunlarla yaralılar hastanelere sevk ediliyor” bilgisini verdi.

Kazadan kurtulan yaralıların bir kısmı ise olay yerinden aprondan yolcu taşıyan servis otobüsleri ile nakledildi. Otobüste nakledilmeyi benzeyen yaralı bir yolcu sosyal medyada paylaştığı bir videoda yaşananlara tepki gösterdi. Boyunluk takılı ve başında ve yüzünde yaralar olduğu görülen yolcu şu ifadeleri kullandı: 

Durum bu. Kaza bir saat önce oldu, hala biz buralarda sürtüyoruz. Çok kötüyüz. Otobüsle götürüyorlar. Rezillik bu kadar, rezillik.

 

Video sosyal medyada 2.4 milyon kez izlendi.

Bir başka videoda ise hafif yaralı birçok yolcunun otobüse bindiği görülüyor. Ancak her iki videoda da yaralıların otobüste bir sağlık görevlisinin olmaması da dikkati çekiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU