Marvel’ın iki gizli dizi projesi daha olduğu ortaya çıktı

Söylentiye göre Marvel’ın, halihazırdaki gelecek programa ek olarak Disney+’ta çıkacak, henüz duyurulmamış iki dizi planı daha var

Disney+’ın an itibarıyla üzerinde çalıştığı, henüz duyurulmamış iki Marvel Sinematik Evreni dizisi daha var. Peki bunların konusu ne olabilir?

Marvel dizileri, 2013’ün Agents of SHIELD’ından bu yana izleyicilerden farklı tepkiler aldı. Dizilerin çoğu bir toparlayıp bir dağıldı. Fakat şimdi buna çözüm bulunmuş gibi görünüyor.

Artık Marvel Television yok ve televizyon projelerini, başında Kevin Feige’in yer aldığı Marvel Studios denetliyor. Buna Disney+ yönlendirmeleri de eklenince önümüzdeki yıllarda dijital yayın platformunda birçok Marvel dizisi göreceğimiz bir durum ortaya çıkıyor.

Ağustos 2020’de yayına başlayacak Falcon and the Winter Soldier ve onu takiben aralıkta gelecek WandaVision’la, bu sene yayımlanacak dizilerin ikisi doğrulandı. Loki’nin 2021’in ilk yarısında gelmesi bekleniyor. 

Ardından da What If..?, Hawkeye, She-Hulk, Ms. Marvel ve Moon Knight dahil bir grup dizi yayımlanacak. Bu haliyle bile gelecek program yeterince kabarık ama beklendiği gibi Marvel, iş Disney+ dizilerine gelince yavaşlamaya niyetli değil.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Walt Disney Stüdyoları Genel Müdürü Bob Iger şirketin finansal sonuçlarını değerlendirdiği bir konuşma sırasında, Falcon and the Winter Soldier, WandaVision ve Loki’nin yanı sıra platforma gelecek, farklı yapım aşamalarında 7 Marvel dizisinden bahsetti. Bildiğimiz başka 5 dizi var. Bu da demek oluyor ki henüz açıklanmamış iki dizi daha var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Iger’in sayıları karıştırmış olması ihtimal dahilinde ama bu ifade, Disney+’a gelecek iki yeni Marvel TV dizisiyle ilgili şu sıralar süren söylentilerle uyuşuyor.

Durumun gerçekten bu olduğunu varsayarsak, zira Marvel’ın işin film ayağını yürütme şekline bakılırsa böyle olması mantıklı, bu gizemli diziler ne olabilir?

Yukarıda bahsi geçen söylentiye göre yapımlardan biri, Secret Invasion’ın bir yorumu olabilir. Bu da internette sürekli konuşuluyor olmasaydı da, Marvel Sinematik Evreni’nin şu anki zamanına uyumlu olurdu.

Secret Invasion, dünya liderlerinin ve Marvel süper kahramanlarının gizlice yerini alan Skrulls adında şekil değiştiren uzaylıların Dünya’ya sızmasını işleyen 2008 tarihli bir Marvel çizgi romanı. Örümcek-Adam: Evden Uzakta’nın (Spider-Man: Far From Home) jenerik sonrası sahnesinde Dünya’da hala Skrull’ların olduğu, daha fazlasının gelebileceği ve hepsinin o kadar iyi olmayabileceği açığa çıkıyor.

Bu tip bir olay örgüsü, iki saatlik bir filmdense uzun erimli bir hikaye anlatımına epey elverişli. Dolayısıyla bir Disney+ dizisi işe yarayabilir. Dahası bu kurgu başka çok sayıda Marvel Sinematik Evreni planıyla da ilişkili.

WandaVision, Evden Uzakta’nın sonunda Fury’nin beraber çalıştığı SWORD’u içerecek. Bu yapımda, Ms. Marvel dizisiyle beraber Captain Marvel 2’ye bağlanacak Monica Rambeau karakteri de yer alacak. Bir Secret Invasion dizisi bu bağlantıyı sağlamlaştırabilir.

Diğer duyurulmamış Disney+ Marvel dizisine gelince, birkaç seçenek var. Kevin Feige uzun süredir Nova, namı diğer Richard Rider’ı Marvel Sinematik Evreni’ne taşıma arzusundan bahsediyordu fakat şimdiye kadar bu fikir bir filmde somutlaşmadı. Bunun sebebi karakterin hikayesini Disney+’a saklamaları olabilir.

Nova Birlikleri gitmiş olabilir ama bu, karakterin hikayesine derinlik de katabilir. Bunu televizyonda yapmak büyük bir uzay macerası dizisinin önünü açabilir. Bu da şu an yapım aşamasındaki diğer Marvel dizilerinden farklı da olsa 4. Evre’nin uzaya açılması fikriyle uyumlu olur, TV dizileri ve filmler arasında güçlü bir bağ oluşturur.

Diğer bir yüksek ihtimal, bir Young Avengers dizisi. Süper kahraman ekibinin ekranlara bir şekilde dönmesi bekleniyor.

Kate Bishop’ın Hawkeye’da çıkması, bir Ms. Marvel dizisinin geliyor olması ve WandaVision’ın Wiccan ve Speed’i tanıtmasının beklenmesiyle, Disney+ dizilerindeki farklı parçaların Young Avengers gibi büyük bir ekipleşme dizisine evrilme ihtimali var.

Elbette Marvel’ın elinde daha pek çok ihtimal var. Rocket & Groot yan uyarlaması gibi bir fikir yıllardır dillendiriliyor. Ama şimdilik, Disney+’ta henüz duyurulmamış Marvel dizileri büyük ihtimalle Secret Invasion, Nova ya da Young Avengers.

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU