Fenerbahçe, taraftarlarını isim benzerliğine karşı uyardı: Kırklareli Marmara Bölgesi'nde Kırıkkale İç Anadolu'da

Türkiye Kupası'nda GMG Kırklarelispor ile eşleşen Fenerbahçe'nin, Twitter hesabından paylaştığı haritada Kırıkkale ve Kırklareli bölgesinin yerini göstermesi taraftarlar tarafından binlerce beğeni aldı

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasında GMG Kırklarelispor ile Fenerbahçe Kulübü, isim benzerliğinden dolayı sürekli karıştırılan Kırıkkale ve Kırklareli şehirlerinin haritadaki yerini gösteren bir video yayınladı. 

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi Twitter hesabından, Türkiye haritası üzerinde Ankara'nın doğusunda yer alan Kırıkkale ile İstanbul'un batısında bulunan Kırklareli harita imleciyle işaretlenerek gösterildi. Video, "Kırklareli Marmara Bölgesinde, Kırıkkale İç Anadolu Bölgesindedir" notuyla paylaşıldı.

 

 

Sarı-lacivertli kulübün yaptığı paylaşım 36 binin üzerinde beğeni aldı.

 

Liverpoollu taraftarlar.jpg
Fotoğraf: m.hln.be

 

Liverpool taraftarları Genk ile Gent şehirlerini karıştırmıştı

Geçtiğimiz ekim ayında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Genk-Liverpool maçına bilet alan 2 İngiliz taraftar, Belçika'da Genk şehri yerine Gent'e gidince maçı kaçırmıştı.

Takımlarını desteklemek için maç bileti alan iki Liverpool taraftarı, Belçika'nın Genk şehri yerine Gent'e gitti. 

Şehre gittikten sonra hatalarını fark eden iki taraftar, yaklaşık 150 kilometre uzakta oynanan maçı kaçırdı ve mücadeleyi stattan izleyemedi.

BBC'ye konuşan İngiliz taraftarlardan biri, "Gent'e vardıktan sonra etrafta hiç Liverpool taraftarı görmeyince şaşırmıştık. Sonra yemeğe gittik ve Gent taraftarı bir garsona 'Bu akşam size karşı maçımız var' dedim. O da 'Hayır yok' deyince yanlış şehre geldiğimizi anladık" ifadelerini kullandı.

Olayın medyada yer alması üzerine Gent Kulübü, İngiliz taraftarları sosyal medya hesabından UEFA Avrupa Ligi'nde Wolfsburg'u ağırlayacakları maça davet etti. 

 

 

Benfica taraftarı Oliveira yanlış Frankfurt şehrine gitti

Benzer bir olay daha önce de geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Benfica taraftarı Alvaro Oliveira'nın da başına geldi.

Taraftarı olduğu Benfica'nın Almanya Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt'la oynayacağı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına gitmek için yola çıkan Oliveira, Almanya'da yer alan Frankfurt (main) yerine Polonya sınırındaki Frankfurt'a (Oder) gitti.

 

 

Eintracht Frankfurt Kulübü de Oliveira'nın gönderisine yorum yapınca yanlış şehre gittiğini anlayan Oliveira, daha önce geçtiği Frankfurt'a (main) dönüş yaptı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU