Başkentgaz’dan Sözcü gazetesi ve Mansur Yavaş’a ‘küfürlü telefon’

Başkentgaz, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı bağışla gündemde

Kolaj: Independent Türkçe

Torunlar şirketine ait Başkentgaz'ın Kızılay Derneği üzerinden, Ensar Vakfı'na yaptığı yaklaşık 8 milyon dolarlık bağış gündemdeki yerini koruyor. Sözcü gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk de bugünkü köşe yazısında Başkentgaz'ın sahibi Torunlar GYO'nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Torun’un kendisini arayıp küfür ettiğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saygı Öztürk’ün bugünkü köşe yazısından bir kısım şöyle:

Ankara'da doğalgaz dağıtım işleri, 2007 yılına kadar belediye İşletmesi EGO tarafından gerçekleştiriliyordu. Daha sonra dağıtım işini belediye şirketi Başkentgaz sürdürdü. Melih Gökçek'in başkanlığı döneminde Başkentgaz'ın iki yıl içinde özelleştirilmesi, bu sürede özelleştirilememesi durumunda işlemlerin Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilmesi planlandı.

Gökçek'in açtığı ihalede parası zamanında ödenmediği için ilk ihale iptal edildi. İkinci ihalede, Başkentgaz'ın yüzde 80'i Mehmet Emin Karamehmet'e verildi. Yine sorun çıktı ve ihale iptal edildi. İki yıllık süre de doldu. Yeni ihaleye çıkılmadan önce kanun değiştirildi, Başkentgaz'ın yüzde 80'i değil, yüzde 100'ünün devri öngörüldü. Sonuçta, belediyeye ait gazın yüzde 100'ü, 25 Ocak 2013 tarihinde Torunlar Şirketi'ne devredilmiş oldu. Diğer doğalgaz dağıtım şirketlerinde belediyelerin yüzde 20 hakkı ve yönetimde temsilcisinin bulunmasına rağmen, Ankara'da bunlar yapılmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olan yasanın iptali için dava açtı. Bu durumu yazdığımız için Mehmet Torun aradı ve belediyenin verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi, ardından da Başkan Yavaş'a, danışmanı Mahmut Esen'e ve bana küfredip telefonu kapattı.

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU