Türkiye gazetesi yazarı Prof. Ayvallı: İyi insan olmanın ön şartı Sünni olmak

Türkiye gazetesi yazarı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı köşesinde iyi insan olmanın şartını yazdı. Ayvalı’ya göre ön şart, ‘Ehl-i Sünnet itikâdında olmak’

Prof.Dr. Ramazan Ayvallı / Fotoğraf: İHA 

Türkiye gazetesinin ilahiyatçı yazarlarından Prof. Dr. Ramazan Ayvallı köşesinde “İyi bir insan olmak için…” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ayvalı, “İyi bir insan, kâmil bir Müslümân olmak için, ilk olarak, doğru bir itikâda sâhip olmak, yanî Ehl-i Sünnet itikâdında olmak lâzım” diye başladığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

İyi insan nasıl olunur ve nasıl mesut ve bahtiyâr yani mutlu olunur?

İyi bir insan olmak için evvelâ, Allahü teâlânın emir ve yasaklarına göre yaşamak lâzım. Yani kâmil [yani olgun] bir Müslümân olmak gerekir. Zâten Müslümân kimse, iyi insan demektir.

İyi bir insan, kâmil bir Müslümân olmak için, ilk olarak, doğru bir itikâda sâhip olmak, yanî Ehl-i Sünnet itikâdında olmak lâzım. İkinci olarak, fıkhî bilgilere vâkıf olup onlarla amel etmek gerekir.

“Ehl-i Sünnet”, alelâde herhangi bir mezhebin, meşrebin, tarîkatin, ekolün, kliğin, grubun, hizbin, cemâatin adı ve karşılığı değil, İslâm’ın kendisi ve medeniyetimizin ana omurgasıdır.

Independent Türkçe, Türkiye gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU