Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi: Erdoğan, Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için 200 milyon TL’lik anlaşma imzalayacak

Erdoğan, Ukrayna'da Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı'na katılacak

Fotoğraf: Reuters

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Sibiga, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kiev ziyareti kapsamında, Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için 200 milyon TL’lik finansal yardımın sağlanmasıyla ilgili anlaşmanın imzalanacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kiev ziyareti sırasında, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile teke tek görüşme gerçekleşeceğini bildirmişti.

Erdoğan, Ukrayna'da Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı'na katılacak.

Toplantı sonrasında bir dizi anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sibiga, Ukrayna medyasına açıklamasında “Bu ziyaret sırasında imzalanacak anlaşmaya göre, Türkiye tarafı Ukrayna ordusunun ihtiyaçları, özellikle silah alımı için 200 milyon TL finansal yardım sunacak. Önceki yıllarda da bu rakamlarda benzer anlaşmalar imzalanmıştı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ziyareti sırasında, göç alanındaki işbirliği ve acil durum servisleri arasındaki işbirliğine ilişkin anlaşmaların imzalanacağını dile getiren Sibiga, “Ayrıca ehliyetlerin karşılıklı olarak tanınması ile ilgili bir anlaşma imzalanacak. Bu, her iki ülkenin vatandaşlarının haklarını korumayı uygulamaya bir adım olacak” dedi.

Sibiga ayrıca Kiev’deki görüşmelerin gündeminde “politik diyalogu yoğunlaştırmaktan ekonomik işbirliğini derinleştirmek için gereken koşulların oluşturulmasına, insanlar arasındaki iletişimden kültürel işbirliğine kadar tüm anahtar konuların” masaya yatırılacağını da sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU