Washington'daki Rojava heyeti Donald Trump ile görüştü

ABD’de bulunan Suriye Demokratik Meclisi (SDM) Eş Başkanı İlham Ahmed’in ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğü belirtildi

Fotoğraf: AA

Washington’da bulunan ve başkanlığını İlham Ahmed’in yaptığı Rojava heyeti, ABD hükümetinden yetkililer, senato üyeleri ve düşünce kuruluşları ile görüşmelerini sürdürüyor.

Ahmed’in, ABD'li senatörlerin Washington'da düzenlediği resepsiyonda ABD Başkanı Donald Trump ile de bir araya geldiği ifade edildi.

Washinton’da yaşayan gazeteci Mutlu Civiroglu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, ayak üstü gerçekleşen görüşmede Trump'ın Ahmed’e “Kürtler için güvenli bölge kuracağız” dediğini kaydetti.

SDM Eş Başkanı Ahmed ise, ABD Başkanı'na Türkiye'nin etkisindeki bir bölgenin kendileri için güvenli olmayacağını aktardı.

CNN'in ulusal güvenlik muhabiri Jylie Atwood da yaptığı paylaşımda, Ahmed ABD tarafından kendilerine sağlanan silahlar konusunda "Silahlara ihtiyacımız var. IŞİD'e karşı savaş hala varlığını sürdürüyor" ifadelerini kullanarak, Trump yönetimiyle silahların geri alınmasına dair herhangi bir diyalog kurulmadığını söyledi.

Öte yandan Associated Press ajansına röportaj Ahmed, Başkan Trump ile ayaküstü görüştüğünü doğrulayarak, görüşmenin 'bazı kapıları açmasını umduklarını' dile getirdi. Suriye’nin geleceği için Türkiye ile diyalog istediklerini, ABD yönetiminin Ankara ile kendi aralarındaki sorunları çözmeye hevesli olduğunu ekledi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU