Ahmet Türk: Kanaat önderleri gençlerin silahlanmasına karşı uyarıda bulunmalı

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Dünya sahnesinde kimliksiz kaldık ve bütün bu gelişmeler Kürtlerin bir statüye sahip olmamasını doğurdu” dedi

Ahmet Türk / Fotoğraf: Twitter

Görevden alınarak yerine kayyum atanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü’nün düzenlediği barış programına katıldı.

Van’da Gevdan ile Şerahan aşiretlerine mensup ailelerin önde gelen isimlerinin de olduğu barış yemeğinde konuşan Türk, Kürt halkının her şeyden önce birliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Kanaat önderlerinin en küçük bir olayda müdahil olmaları gerekiyor” diyen Türk, devamında şunları söyledi:

Sonuçta biz bir halkız. Geçmişten beri bir kin ve nefret içindeyiz. Bu nedenle gençler silahlara sarılıyor ve bu durumda olayların yaşanmasına neden oluyor.

Kanaat önderlerinin gençlerin bu silahlanma olayına karşı uyarılar yapmasını istiyoruz. Bu olayın barışla sonuçlanması bizleri mutlu etti.

 

Aşiretçilik halkı karşı karşıya getiriyor

Ortadoğu’da büyük bir kaosun yaşandığına değinen Türk, mezhepçilik ve aşiretçilik gibi düşüncelerin halkı karşı karşıya getirdiğine dikkat çekti.

Ahmet Türk
Türk, HDP Van İl Örgütü’nün düzenlediği barış programına katıldı / Fotoğraf: Twitter

 

Kürtlerin birlik olması gerektiğini kaydeden Türk, "Dünya sahnesinde hem kimliksiz kaldık ve bütün bu gelişmeler Kürtlerin bir statüye sahip olmamasını doğurdu. Kürtlerin nefes almaması konusunda adeta ortak bir çabanın ve Kürtlere karşı bir mücadelenin olduğunu görüyoruz. Tabi ki biz başından beri bu ülkede barışın sağlanması için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU