Ergenekon davasının gizli tanığı ölü bulundu

Ümit Sayın'ın evinde yapılan ilk incelemeye göre ölümde cinayet izinin olmadığı belirtildi

Fotoğraf: AA

Ergenekon operasyonları kapsamında örgüt üyeliği ve yöneticiliği suçlamasıyla 2008 yılında gözaltına alınıp tutuklanan ve 2010'da tahliye edilen eski Adli Tıp Uzmanı Habip Ümit Sayın evinde ölü bulundu.

Ergenekon davasında "Anadolu" isimli gizli tanık da olan Ümit Sayın’ın cansız bedeni incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sözcü gazetesinin haberinde “Soruşturma kapsamında evde inceleme yapan ekipler cinayet izine rastlamadı” bilgisi yer aldı.

Ümit Sayın'ın ölüm sebebinin Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından netleşeceği öğrenildi.

2016’da “Tehdit ediliyorum” demişti

Sayın’ın 2016 yılının nisan ayında “kendisinin savcılar tarafından tehdit ve baskıyla gizli tanık yapıldığını itiraf ederek gizli tanıklıktan çekildiği” basında yer almıştı.

Odatv’nin 22 Nisan 2016 tarihli haberinde Sayın hakkındaki haberde şu ifadeler yer alıyordu:

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na 19 Nisan tarihinde dilekçe veren Sayın, "Ergenekon kumpasının FETÖ/PDY yapılanması tarafından (PKK/KCK örgütüyle koordine olarak) TC devletine, Türk hükümetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı zarar vermek için oluşturulduğu ortaya çıktığı ve bu durumu detaylı olarak anladığım için gizli tanıklıktan çekildiğimi mahkemenize bildiririm" dedi.

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU