Kurtarma görevlisinin telefonla ulaştığı Azize Çelik'in 65 yaşındaki annesine ulaşılmaya çalışılıyor

Ekipler, UMKE görevlisinin telefonla enkaz altında konuşup kurtardığı Azize Çelik'in 65 yaşındaki annesi Sakine Düşmez’i arama çalışmalarına yoğunlaştı

Elazığ’ın Mustafa Paşa Mahallesi’nde çöken binada ekipler, enkaz altında kalan son kişi olarak değerlendirilen ve (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) UMKE görevlisinin telefonla konuşup kurtardığı Azize Çelik'in 65 yaşındaki annesi Sakine Düşmez’i arama çalışmalarına yoğunlaştı.

6,8 büyüklüğündeki depremde çöken binaların enkazı altında kalan vatandaşlar, arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kurtarılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken alt katı dükkan 5 katlı Aykent Apartmanı'nda yürütülen arama kurtarma çalışmalarında şimdiye kadar 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 14 kişi ise sağ olarak kurtarıldı.

Aynı yerde bulunan Kalay Apartmanı'nın enkazından ise 1 kişi sağ olarak kurtarılırken, 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Arama kurtarma ekipleri, Aykent Apartmanı’nın enkazında kalan son kişi olduğu değerlendirilen 65 yaşındaki Sakine Düşmez'e ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Düşmez'in UMKE görevlisinin telefonda enkaz altında konuşup kendisiyle birlikte 8 kişinin kurtarılmasını sağlayan Azize Çelik'in 65 yaşındaki annesi olduğu öğrenildi.

Gece boyu devam eden arama kurtarma çalışmaları gün doğumunda hız kazandı. Elazığ’da vatandaşların birçoğu geceyi sokakta geçirirken, AFAD, AKUT, UMKE, İHH ve belediyeler başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş Elazığ için seferber oldu. Dilek Apartmanı'nın enkazında arama yapan ekipler, enkaz altında oldukları belirlenen 9 kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU