Disney, Bambi’yi Marvel senaristine emanet etti

1942 tarihli Disney animasyon klasiğinin uyarlamasını Captain Marvel ve Chaos Walking senaristleri üstlendi

Bambi'nin üç Oscar adaylığı bulunuyor (Disney)

Disney, Aslan Kral’ın (The Lion King) yeniden çevriminin 2019’daki başarısının ardından bir başka klasik Bambi’yi de canlı çekim uyarlaması yapıyor. 

Projeye yakın kaynakların TheWrap’e aktardığına göre 1942 tarihli animasyon klasiğinin senaryosu için Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel, Tomb Raider) ve Lindsey Beer (Sierra Burgess is a Loser, Chaos Walking) ile anlaşıldı.

Canlı çekim uyarlamasının yapımını Elveda (The Farewell) filmine de imza atan prodüksiyon şirketi Depth of Field üstlenecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Animasyon klasiği, arkadaşları tavşan Thumper ve kokarca Flower ile doğup büyüdüğü ormanı keşfe çıkan genç geyik Bambi’yi konu alıyor. Bambi büyüdükçe, yetişkinliğe uzanan yolda, orman dünyasında trajedi kadar güzellik ve neşenin de olduğunu öğreniyor. Film En İyi Şarkı, En İyi Film Müziği ve En İyi Ses olmak üzere üç Oscar adaylığı almıştı.

Stüdyo, hem Aslan Kral, hem de Guy Ritchie’nin Aladdin’iyle uluslararası gişede 1’er milyar dolar (yaklaşık 5,9 milyar TL) hasılat yaparak 2019’da gösterime giren animasyon klasiği uyarlamalarıyla ciddi bir başarı yakalamıştı.

Stüdyonun planları arasında Halle Bailey’nin başrol oynayacağı Küçük Denizkızı (The Little Mermaid) ve David Lowrey’nin Peter and Wendy’si var.

Robertson-Dworet ve Beer sektörün en çok aranan önemli senaristlerinden ve ikili şu an Universal’ın ana karakterleri kadınlardan oluşan Hızlı ve Öfkeli (Fast & Furious) yan filmini yazıyor.

Robertson-Dworet ve Beer, senarist Nicole Perlman’la (Galaksinin Koruyucuları - Guardians of the Galaxy) birlikte, kadın karakterlerin ön planda olduğu yapımlarıyla bilinen Known Universe firmasını yönetiyor.

TheWrap

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU