Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni sergisi 8 Şubat’a kadar Sabiha Gökçen’de

Beşinci yılındaki sergi 2,5 milyon ziyaretçiye ulaştı

(Abdi İbrahim Otsuka - Şizofreni Dernekleri Federasyonu)

Türkiye’de alanında bir ilk olan ve şizofreni konusunda toplumsal bilinç oluşturmayı hedefleyen "Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisinin bu yılki durağı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Abdi İbrahim Otsuka ve  Şizofreni Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle hayata geçirilen “Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni” sergisi bu yıl, Türkiye’nin en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük 12. havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (İSG) iç hatlar giden yolcu katında ziyaretçilerle buluşuyor.

Geçmişten günümüze, tarih boyunca şizofreni hastalarının yaşantılarına ayna tutan, hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan yöntemleri, bilimin ve toplumların konuya yaklaşımlarını evrimler halinde gösteren görsel ve canlandırmalarıyla sergi, 8 Şubat’a kadar görülebilir.

“Empati Kabini” ve “Dönen Yatak” gibi deneyim alanlarıyla, görsel ve işitsel olarak bir şizofreni hastasının duyu ve deneyim dünyasını anlama fırsatı sunan sergi, Türkiye’de yaklaşık 600 bin, dünyadaysa 51 milyon kişinin yaşadığı şizofreni hastalığıyla ilgili çarpıcı bir atmosfer yaratarak, ziyaretçilerini farkındalığa davet ediyor.

Sergi, 5 yıldır Türkiye’nin pek çok noktasında izleyiciyle buluştu ve bugüne kadar 2,5 milyon kişi tarafından gezildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU