Gaffar Okkan Diyarbakır’da ve mezar başında anıldı

Diyarbakır’da şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okan öldürülüşünün 19. yıldönümünde anıldı. Okkan için Diyarbakır’da ve defnedildiği Sakarya’nın Hendek ilçesinde anma töreni düzenlendi

Diyarbakır'da 19 yıl önce uğradığı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru düzenlenen törenle anıldı. 

Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy için düzenlenen anma programı, şehit edildikleri merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda yapıldı. 

Kur'an-ı Kerim okunan ve şehitler için dua edilen programda, ellerinde Türk bayrağı ve Okkan'ın fotoğrafları bulunan gaziler, polis memurları, "Ali Gaffar" ismini taşıyan çocuklar ve vatandaşlar, Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı. Diyarbakırspor taraftarları da anıta takıma ait atkı koydu.

‘Gece gündüz demeden çalıştı’

İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, buradaki konuşmasında, Gaffar Okan'ın, anıtta yer alan "Türkiye'de huzur ve güvenin sigortası Diyarbakır'dır" sözüyle doğru bir tespitte bulunduğunu söyledi. Yaman, şöyle konuştu:

Kendisi bunu gerçekleştirmek için bu doğrultuda gece gündüz demeden çalıştı. Bizler burada olmasak da o zaman başka yerde görev yapsak da bunu biliyoruz. Haberlerini hep alırdık. Bunu gerçekleştirmek için gece gündüz gayret sarf etti, mücadele etti ve bu uğurda da Cenabı Allah ona şehadeti nasip etti, arkadaşlarıyla birlikte.

‘İsmini taşıdığım için çok mutluyum’

Kent sakinlerinden Azize Şimşek de şehit Okkan'ın Diyarbakır'ı, kendilerinin de onu çok sevdiğini, bu nedenle anma programına katıldığını dile getirdi.

Oğullarından birine "Gaffar", diğerine de "Gaffar Okkan" ismini koyduğunu belirten Şimşek, "Her gün buraya gelip bir Yasin okutup gidiyorum. Kim unutursa da ben unutmuyorum" dedi.

Şehit emniyet müdürünün ismini alan Ali Gaffar Koçin de şehit emniyet müdürünün ismini taşıdığı için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Koçin, "Onu çok iyi anlatıyorlar. Şehrin, Diyarbakırspor'un babasıydı. Onu çok seviyoruz." dedi. Programa, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da katıldı.

20200124_2_40481216_51471975.jpg
Fotoğraf: AA

 

Mezarında da anıldı

Şehit emniyet müdürü için Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında da bir anma düzenlendi.

Törene, Okkan’ın eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan Çalışkan, ablası Sabahat Arslan, kız kardeşi Gülsüm Özgen ve yakınlarının yanı sıra Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AW917102_10.jpg
Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Kardeşi gözyaşı döktü

Şehitlerin hakkını ödemekten aciz olduklarını aktaran Vali Nayir törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Millet olarak vefa duygularımızı onların şehadet yıl dönümleriyle beraber her an hissederek yaşatmak zorundayız. Bu toprakların onuru, gururu olan Ali Gaffar Okkan şehidimizi mezarı başında anıyor, Allah rahmet etsin diyoruz.

20200124_2_40481216_51471971.jpg
Fotoğraf: AA

 

Ali Gaffar Okkan için mezarı başında Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Bu sırada şehidin kız kardeşi Gülsüm Özgen'in gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Duanın ardından ailesi ve protokol üyeleri Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı.

Adının verildiği camide mevlit okutuldu

Anma programının ardından Ali Gaffar Okkan'ın babasına ait Pak Fırın'da vatandaşlara yemek ikram edildi.  Daha sonra ilçeye bağlı Tepecik Mahallesi'nde bir hayırsever tarafından yeniden yaptırılan ve şehit Okkan'ın adının verildiği camide mevlit okutuldu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU