Zabıta müdürü "bayıltan tokat" için kendini savundu: Bir anlık tepki

Tayfun Karali: Müşteki, zabıta olmadığı halde zabıta kıyafeti giydirilmiş

Eski İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali

Eski İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin bir zabıtaya tokat atmasıyla ilgili yargılanmasına başlandı.

Karali hakkında "kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle kasten yaralama" suçlamasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

İstanbul'daki Anadolu 30. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık Karali halen İBB Hukuk Müşavirliği'nde avukat olarak görev yaptığını söyledi. Karali, olayın ardından Zabıta Daire Başkanlığı görevinden alınmıştı. 

Tayfun Karali savunmasında şu ifadeleri kullandı:

"Olay günü Beşiktaş'taki evimden yola çıktım. Kartal'da bir toplantıya yetişmek için trafikte seyir halindeydim. Trafik yoğunluğu yoktu. Buna rağmen emniyet şeridinden giden bir aracın yolda seyir halinde olan diğer araçları sıkıştırdığını gördüm. Bu arada ben de ölümcül kaza atlattım. Aracın çakarlarından belediyeye ait olduğunu fark ettim. Emniyet şeridinde seyreden aracın da benim içinde bulunduğum araçla aynı anda toplantının yapılacağı yere geldiğini gördüm. Araç sürücüsüne neden emniyet şeridinde gittiğini, ayrıca insanların hayatını tehlikeye attığını söyledim. Benim toplantıma yetişmek için emniyet şeridinden gittiğini söyleyince o an tepki olarak şikayetçiye tokat attım."



"Şikayetçi şahıs belediye personeli değil"

Daha sonra kendisinin toplantıya yetişmek için ayrıldığını kaydeden Karali, tokat attığı Kenan Fidan'ın zabıta memuru olmadığını da iddia etti:

 "Şikayetçi de ayrılmış. Ancak olaydan birkaç dakika sonra şikayetçi baygınlık geçirmiş ambulans çağrılmış gibi olay kurgulandı, basına da bu şekilde yansıtıldı. Kendisi memur olmadığı halde memur elbisesi giydirilip organizasyon yapılıyor. Olayda kusurlu olduğumu kabul ediyorum ancak davanın hukuki zemini bu değildir. Ayrıca basında şahsın zabıta memuru olduğu belirtilmiştir ancak bu şahıs belediye personeli değildir. Ben kusurumu kabul ediyorum."

Karali'nin avukatı Ahmet Baydarman da "Müştekinin zabıta memuru olmadığına ilişkin belgelerimizi dosyaya sunacağız" diye konuştu. Duruşma eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

DAHA FAZLA HABER OKU