Suudi Konsolosluğu'na alınmayan Birleşmiş Milletler raportörü İstanbul Başsavcısı ile görüştü

Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Türkiye'ye gelen Özel Raportör Agnes Callamard izni olmadığı için Suudi Konsolosluğu'na Konsolosluğu'na girememişti

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard elde ettiği bilgileri ve soruşturmaya ilişkin tavsiyelerini BM İnsan Hakları Konseyinin hazirandaki oturumunda rapor olarak sunacak / Fotoğraf: DHA

Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türkiye'ye gelen BM yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Callamard İstanbul Adliyesi'ne gitti. Callamard soruşturmanın Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan ile görüştü.

Raportör Agnes Callamard, adliyeden önce de Suudi Konsolosluğu'na gitti ancak konsolosluk yetkilileri içeri girişine izin vermedi. 
 


Callamard'ın Türkiye'ye ziyaretine, İngiliz avukat Helena Kennedy ile eski Dünya Adli Tıp Akademisi Başkanı ve Coimbra Üniversitesi Tıp Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Duarte Nuno Vieira da eşlik ediyor.
 


Callamard ve beraberindekiler başkonsolosluk önünde bir süre inceleme yaptı. Raportör gazetecilere, konsoloslukta incelemelerde bulunmak için Suudi yetkililere geç haber verdiklerini söyledi 

"İsteğimizi değerlendirmeleri için onlara biraz zaman vermemiz gerekiyor. Otoritelerden içeriye girmemiz için izin istiyoruz."

Agnes Callamard, Kaşıkçı cinayeti için hazırlayacakları raporu BM İnsan Hakları Konseyi'nin haziran oturumuna sunacağını ama tarihinin biraz daha esnek olabileceğini sözlerine ekledi. 

Callamard, Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetine yönelik uluslararası soruşturma için dün Ankara'ya gelmiş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.  

Kaşıkçı'nın cenazesi hala bulunumadı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldü. Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu konusu hala netlik kazanmadı.

DAHA FAZLA HABER OKU