Görev süresi dolan YSK Başkanı Güven: Seçim güvenliği açısından en iyisiyiz

Güven, görev yaptığı süre boyunca verdiği kararlardan pişman olmadığını söyledi

Fotoğraf: AA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven dahil 6 üyenin görev süreleri doluyor.

23 Ocak’ta görev süresi dolacak olan Güven, başkan olduğu 7 yıl boyunca 8 seçim yapıldığını söylerken “Seçimlerin hep sağlıklı, güvenilir şekilde yapılması için gayret sarf ettik. Türkiye'de seçim ne kadar tartışılırsa tartışılsın seçim güvenliği açısından dünyanın en iyilerinden birisiyiz” görüşünü dile getirdi.

Pişman olduğu hiçbir karar imza atmadığını belirten Güven, 24 Ocak’ta göreve başlayacak olan yeni üyelere önerilerde bulundu:

Dünyanın birçok yerinde zarf uygulaması kaldırıldı. Yasal mevzuat değişikliğiyle, sandıkların dışarıdan içerisi görünmeyecek şekle getirilmesi suretiyle zarfın kaldırılması gerekir. Böylece, zarflar nedeniyle oyların iptali ortadan kalkar. Dünyanın hiçbir yerinde artık bu yok. Bunun düzeltilmesi gerekir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Elektrik kesintisi seçim sonuçlarını hiç etkilemedi"

Seçim güvenliğinin önemine işaret eden Güven, "Bir ara elektrik kesintisi üzerinden tartışmalar oldu. Bu seçim sonuçlarını etkileyen bir şey değildi. Hiç de etkilemedi. Ancak vatandaşın en azından zihnindeki bu düşünceyi, korkuyu giderme adına tüm ilçe seçim kurullarını güç kaynağıyla takviye ettik" diye konuştu.

"Tenkitlere alınmadım"

Güven, "Diğer ülkelerden her konuda iyiyiz. Tartışmalar, tenkitler, hakaret düzeyine ulaşmadığı sürece bizim için bedava akıldır. Sistemin gelişmesi açısından siyasi partilerin, bilim adamlarının tenkitlerini dikkate alıyoruz. Herkesten öğreneceğimiz çok şey oluyor. Bugün bu hale geldiysek olumlu tenkitlerin de faydası var. Tenkitlere hiçbir zaman alınmadım, alınmıyorum, faydalı bile görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU