Samsunspor kırmızı beyaz renklerinin yanına siyah ekleyeli 31 yıl oldu

Samsunspor takımının 31 yıl önce Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği kazada hayatını kaybedenler anıldı. 5 kişinin öldüğü kazanın ardından Samsunspor kırmızı-beyaz olan renklerine siyahı da eklemişti

Fotoğraf: AA

Karadeniz ekibi Samsunspor futbol takımı kafilesinin 20 Ocak 1989'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirenler anıldı.

Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu yaşamını yitirenlerden teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan için kazanın 31. yıl dönümünde kabirleri başında anma töreni düzenlendi.

Anıt yapılmaması eksiklik

Kur'an-ı Kerim'in ve duaların okunduğu törende konuşan Samsunspor Kulübü Genel Sekreteri Haluk Tan şunları söyledi:

O günü bilen bir arkadaşınız olarak o acıyı her gün yaşıyorum. Bu futbol şehitlerinin anıtının bir an önce yapılmasını diliyorum. Anıtını bu zamana kadar yapılmamasını bir eksiklik olarak görüyorum. Kazada hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Eski kulüp başkanı Emin Kar ise kazanın acısını ve etkisini hala yaşadığını belirterek, "Ben o kazadan sonra tekerlekli sandalyede hayatımı yaşıyorum.  Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kazada yaşamını yitiren Mete Adanır KKTC'de, Muzaffer Badalıoğlu Zonguldak'ta, Tomic ise Sırbistan'daki mezarı başında anılacak.

3 futbolcu, teknik direktör ve otobüs şoförü ölmüştü

Samsunspor futbol takımı 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken takımın bulunduğu otobüs, Havza ilçesinde kamyon ile çarpışmıştı. Kazada teknik direktör Nuri Asan ile futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan yaşamını yitirmişti.  Karadeniz ekibi, bu kaza nedeniyle 1989 yılından itibaren kırmızı-beyazlı renklerine "siyah"ı da eklemişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU