Ceren Özdemir'in katiline ağırlaştırılmış müebbet

Katil Özgür Arduç, "Canavarca hisle kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Fotoğraf: AA

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları 3´üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir´i (20), evinin önünde bıçaklayarak öldüren, yakalandığı anda da 2 polis memurunu bıçaklayarak yaralayan katil zanlısı Özgür Arduç, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Özgür Arduç hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

özgür arduç katil.jpg
Katil Özgür Arduç, polis tarafından olaydan 2 gün sonra yakalanmıştı / Fotoğraf: AA


Duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla katılan sanık Arduç, hakkında savcılık mütalaasında "Canavarca hisle kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz  yaptığı açıklamada "Adalet yerini buldu" değerlendirmesini yaptı.

Ne olmuştu?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık'ta evinin önünde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, katil zanlısı olarak gözaltına alınan Özgür Arduç tutuklanmıştı. 

Arduç kendisini gözaltına alan 2 polis memurunu bıçakla yaralamıştı.  

Ceren Özdemir'i katleden Özgür Arduç, ilk kez 23 Aralık'ta hakim karşısına çıkmıştı. Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Arduç'un akıl sağlığının tespiti için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine yönelik ara karar verilmişti. 

Hastaneden verilen raporda, Arduç'un cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde karar çıkmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU