Çavuşoğlu: Berlin’de tarafların üzerinde uzlaştığı taslak metin liderlerin önüne getirilecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Berlin'de düzenlenecek Libya Konferansı'na ilişkin tarafların üzerinde uzlaştığı taslak bir metin olduğunu, bu metnin liderlerin önüne getirileceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Konferanstan olumlu sonuç çıkmasını beklediklerini belirten Çavuşoğlu, "Sonuç odaklı olması lazım. Dostlar bir araya geldi konuştu. 'Biz de varız sahada ya da masada' demek yetmez" ifadesini kullandı.

Berlin sürecini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başından sona desteklediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Hazırlık toplantılarına da arkadaşlarımız katıldı. Dün akşam geldikten sonra ortak deklarasyona ilişkin son görüşmeleri yaptık. Tarafların da üzerinde uzlaştığı taslak var. Liderlerin önüne getirilecek" dedi.

Tün sorunlar çözülecek demek fazla iyimserlik

Türkiye ve Rusya'nın ateşkesin sağlanması ve garanti altına alınması yönündeki çabalarının, Berlin Konferansı'nın başarılı geçmesine zemin hazırladığını belirten Çavuşoğlu, konferanstan en büyük beklentilerinin kalıcı ateşkes, Libya'nın birliği, beraberliği ve istikrara kavuşması olduğunu kaydetti.

Berlin'de bir tek toplantıyla sorunların çözülmesinin kolay olmadığına söyleyen Çavuşoğlu şöyle konuştu:

Berlin Konferansı'yla Libya'da tüm sorunlar çözülecek dersek fazla iyimser bir yaklaşım içinde olmuş oluruz. Berlin'den sonra da bu çabalarımızı devam ettirmemiz lazım ki amacımıza ulaşalım.

Berlin'deki temaslarını sürdüren Çavuşoğlu,  ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi, Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor ile de telefonda görüştü. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU