Lavrov’un da hedefinde İdlib var: Terör yuvası varlığını sürdürüyor

Rusya’dan İdlib’le ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “İdlib’de terör yuvasının varlığını sürdürdüğü açık bir gerçektir” dedi. Lavrov, Türkiye ile Rusya’nın İdlib’de birlikte çalıştığını söyledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Kazakistan Dışişleri Bakanı Beybut Atamkulov ile görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Suriye meselesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İdlib'deki sorunları aşmak için Türkiye'nin Rus ordusu ile çalıştığını anlatan Lavrov şunları söyledi:

"İdlib'de terör yuvasının varlığını sürdürdüğü açık bir gerçektir. Evet, güvenli bölge etrafında silahsızlandırılmış bölge oluşturulması da dahil olmak üzere, Rus-Türk, İdlib anlaşmasıyla öngörülen eylemleri gerçekleştirmeyi sürdürmeye hazırız. Ancak şimdi Nusra ve onun yeni reenkarnasyonu Heyet Tahrir Şam oraları ele geçirdi. Tabii ki ele geçirilen bu bölgenin bir kısmı, İdlib güvenli bölge sorununu çözme konusunda yapılan anlaşmalara uygun değil. Türk meslektaşlar Rus ordusuyla birlikte bu durumun üstesinden gelmek için muhtemel yollar üzerinde çalışıyorlar. Ancak herkes terör yuvasının orada kalamayacağını, orada kalıcı olamayacağını biliyor."

Güvenlik problemi ABD’nin çekilme kararıyla ortaya çıktı

Lavrov Suriye'nin kuzeyindeki durumla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak "Suriye-Türkiye sınırındaki güvenlik problemi ABD'nin bu bölgelerden kendisine bağlı özel kuvvetlerini, askeri danışmanlarını ve birliklerini çekmesi kararıyla ortaya çıktı. Tabii ki bu durum orada bir boşluk doğmaması için acil adımlar gerektiriyor" diye konuştu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU