Şişli, Silivri, Bodrum... CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda listeye girip Parti Meclisi'nde ret yediler

CHP'de Parti Meclisi'nde vize alamayan bazı adayların ismi geri çekildi, gözler bir sonraki toplantıya çevrildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde henüz açıklanmamışken en çok konuşulan adaylıklardan biri de İzmir’di… Tunç Soyer ve Tuncay Özkan’ın adı geçerken Aziz Kocaoğlu’ndan gelen “aday olurum” hamlesi sonuç vermedi. Parti Meclisi’nden Tunç Soyer’e onay çıktı.

Kılıçdaroğlu, MYK’ya ve PM’ye sunduğu listede İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i önerdi. Edinilen bilgilere göre Soyer’in adaylığı herhangi bir tartışma yaşanmadan MYK’dan ve PM’den onay aldı.

Soyer’den ilk açıklama: Aşkla İzmir

Tunç Soyer, kararın netleşmesinin ardından ilk mesajını sosyal medya aracılığı ile verdi. 
 


Soyer’in ardından CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yazılı bir açıklama yaptı. Birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. 

"Ülkemizin geleceğine ilişkin endişelerin giderek büyüdüğü son dönemlerde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran partinin neferleri olarak, omuzlarımızdaki sorumluluk daha da artmaktadır. Aday belirleme süreci öncesinde parti içinde yaşanan demokratik mücadelenin bugünden itibaren mutlaka sonlandırılması gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partililik bunu gerektirir. Gün ayrışma değil birleşme günüdür"


“Türkiye’nin gözü İzmir’e çevrildi”

Kocaoğlu, CHP'nin, Türkiye Cumhuriyeti ve temel değerlerinin bayraktarı, aydınlık geleceğin teminatı konumunda olduğunu söyledi. 

“İzmir’de sergileyeceğimiz birlik ve beraberlik tablosu, parti içindeki kaynaşmanın pekiştirilmesine ciddi katkı sağlayacağı gibi, CHP iktidarını da İzmir'den müjdeleyecektir. 15 yıllık görev süremiz boyunca İzmir’e ve İzmirli hemşehrilerimize yönelik çok önemli işler başardık.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için yarışan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, PM toplantısında adaylık kararlarının netleşmesinin ardından açıklamada bulundu.

 


PM’de onay alamayanlar bir sonraki toplantıya kaldı

Küçükçekmece, Beyoğlu, Şişli, Maltepe ve Parti Meclisi'nde reddedilen Silivri adayı ise bir sonraki toplantıya bırakıldı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda Şişli Belediye Başkan adayı olarak geçen Fidan Aslan Eroğlu'nun ismi Parti Meclisi'nde geri çekildi. tartışmalar üzerine, Kılıçdaroğlu’nun “Şişli için yeni bir anket yapalım” diyerek, aday belirlemeyi bir sonraki toplantıya bıraktığı öğrenildi.

 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da MYK tarafından önerilmesine rağmen PM'den geçemedi.

MYK'dan çıkan listede yer alan İzmir Bayraklı adayı olarak gösterilen Cevat Durak da PM'den geçemeyen bir başka belediye başkan adayı oldu.

Kocadon da kabul görmedi

İYİ Parti ile yapılan işbirliği kapsamı dışında bırakılan ilçelerden bir tanesi olan Bodrum’da Mehmet Kocadon ile yola devam kararı verilmişti ancak parti meclisi Kocadon’un adaylığını kabul etmedi.

DAHA FAZLA HABER OKU