Sabah yazarı: Çocuk yapmayanlardan daha çok vergi alınmalı

Mevlüt Tezel’den bekarlara eleştiri: Ayda bir Avrupa'ya git, en güzel restoranlardan Instagram'a fotoğraf koy, akşam eve gidince de battaniyeni üzerine çek, kedini sev ve dijital platformdan dizi izle!

Fotoğraf: YouTube

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen günlerde “Kızlarımız da erkeklerimiz de çoğu 30’u aşkın evleniyor veyahut da çoğu evde kalıyor. Böyle şey olur mu? Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız” diyerek evlilik tavsiyesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel de Erdoğan’ın önerilerinin ardından bekarlardan vergi alınması talebini içeren bir yazı yazdı.

“Çocuk yapanlar; bir açıdan da 'zenginler daha zengin olsun, bekarlar kendi kafalarına göre yaşasın' diye sistemin devamına hizmet ediyorlar” diye yazan Tezel, 13 Ocak’ta önerisini şu kelimelerle ifade etti:

Çocuk sahibi olanlar sistemin devamı için özveride bulunuyorsa, bekarlar da bunun karşılığını vermeli. Elbette işsiz bekarlardan bahsetmiyorum; kazancı iyi olan ama buna rağmen çocuk dünyaya getirmeyen bekarlardan daha çok vergi alınsın. Ayda bir Avrupa'ya git, en güzel restoranlardan Instagram'a fotoğraf koy, akşam eve gidince de battaniyeni üzerine çek, kedini sev ve dijital platformdan dizi izle! Oh ne güzel!

Çocuk dünyaya getirip onların eğitimi ve geleceği için deli gibi çalışan, tatile gitmeyen, gitse de çocuk havuzunda nöbet tutan, yaşadığı stres yüzünden daha erken hayatını kaybeden çocuklu insanlara haksızlık olmuyor mu? En azından bir sağlık sorunu yoksa, geliri düzeyi yüksek olmasına rağmen çocuk yapmayanlardan daha çok vergi alınmalı!

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU